Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині сьогодні - завтра має бути тепло

Як повідомили редакції mynizhyn.com у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення Ніжинської міської ради, на сьогоднішній день питання запуску котелень міста вирішено

Опалювальний сезон


Як повідомили редакції mynizhyn.com у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення Ніжинської міської ради, на сьогоднішній день питання запуску котелень міста вирішено. 

Лікарні, пологовий будинок, Ніжинський будинок-інтернат, а також житловий масив по вулиці Амосова та Московській підключено до опалення з 15 жовтня. 

У зв'язку з відсутністю лімітів або номінацій газу, була сформована делегація в складі міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника, заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Сергієнка, директора ТОВ"НіжинТеплоМережі" Валерія Зіміна. Делегація була сформоована й направлена до НАК "Нафтогазу" України, щоб вирішити подальшу долю з опаленням. 

У результаті переговорів, до яких підключався й народний депутат України Олександр Кодола й інші впливові люди, вдалося дійти спільної згоди. На сьогодні, за інформацією інформаційно-аналітичного відділу, уже проводиться запуск по всіх котельнях Ніжина. 

На сьогоднішній день працює котельня в районі Космонавтів, проходить запуск тепла по вулиці Шевченка. Залишається питання технічне та часу щодо підогріву й ввімкнення. Усе, що могли зробити, як повідомляє відділ міської ради, зробили. Котельні перевірили й запустили.

Було пообіцяно, що сьогодні - завтра буде тепло по всьому місту. 

Крім цього, як повідомляє прес-служба народного депутата, Олександр Кодола виступив на брифінгу у Верховній Раді України, де вимагав притягнути винних у зриві опалювального сезону в Ніжині до відповідальності, а місту негайно дати тепло. 

Із виступу народного депутата:
 
«Минулого тижня в Україні почався опалювальний сезон. Прем'єр-міністр в четвер провів селекторну нараду, де всі міністерства та відповідні служби в областях прозвітували про успішний початок опалювального сезону.
 
Сімдесятитисячне місто обласного значення Ніжин має 17 шкіл, 14 дитячих садочків, інтернат, міську та районну лікарні й пологовий будинок.
 
Температурний режим зобов'язував розпочати опалювальний сезон в Ніжині ще в середині минулого тижня. Але місту повідомили, що це можливо зробити не раніше ніж через тиждень, оскільки не укладено угоди на постачання тепла й не затверджено графік реструктуризації боргів ніжинського підприємства «Ніжинтепломережі» перед НАК «Нафтогаз», які сягають 28 млн. гривень. Місцева влада у вирішенні цього питання виявилася безпорадною.
 
Хоча це не функція народного депутата, із минулого четверга мені довелося виходити на керівництво Кабміну. Із віце-прем’єром Геннадієм Зубком в ручному режимі ми два дні добивалися, щоб у суботу, 15 жовтня, у Ніжині запустили лише котельню для міської лікарні й пологового будинку. Не кажучи про садочки та школи й все місто. Там опалення немає й досі.
 
Я не хочу розповідати про «Нафтогаз», ліміти газу, приватні підприємства, «Чернігівгаз» та монополістів-олігархів.
 
Я хочу запитати чи винні 104 вагітних жінок та породіллі, чи винні 405 стаціонарних хворих, із яких 45 дітей, які при температурі від + 8 до +12 народжували та проходили лікування в пологовому будинку та міській лікарні.
 
Чи винні діти 17 шкіл і 14 дитячих садочків міста? Де в класах позалишалося по 5 дітей, інші захворіли, тому що температура в приміщенні не перевищує 5-6 градусів тепла.
 
Чи винні усі 70 тисяч жителів Ніжина, які, до речі, у переважній більшості сумлінно оплачуть комунальні тарифи? Очевидно, ні! Тепло в їх оселях - це зобов'язання виконавчої влади в центрі й на місцях!
 
Тому я вважаю зрив опалювального сезону в Ніжині кримінальним злочином. Я звертаюсь і вимагаю від усіх, від кого залежить вирішення цього питання, від центральних органів влади, Кабінету міністрів і «Нафтогазу», від місцевої влади й ніжинського теплогенеруючого підприємства «Ніжинтепломережі», забезпечити негайно теплопостачання в оселі ніжинців.
 
Я так само вимагаю від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Генерального прокурора України Юрія Луценка зробити серйозні висновки й притягнути до відповідальності посадових осіб, винних в зриві опалювального сезону в Ніжині.
 
Це не повинно повторитися ні в Ніжині, ні в будь якому іншому місті».
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: