Завантаження ...
banner

Убивцю інкасаторів "ПриватБанку" затримали в Росії

Російська поліція в Петербурзі затримала двох громадян України. Один з них знаходиться в міжнародному розшуку за вбивство в 2015 році трьох інкасаторів в Чернігівській області

ПриватБанк, Олександр Маклюк


Російська поліція в Петербурзі затримала двох громадян України. Один з них знаходиться в міжнародному розшуку за вбивство в 2015 році трьох інкасаторів в Чернігівській області. Другий, можливо, теж.

Про це повідомляє російське видання Фонтанка.
 
За інформацією видання, увечері 22 жовтня співробітники відділу Інтерполу в Петербурзі, оперативники «замовного» відділу управління карного розшуку ГУ МВС і карного розшуку Московського району затримали на вулиці Фрунзе в Московському районі двох громадян України. За даними «Фонтанки», чоловіки вийшли з ресторану, а поклали їх на асфальт недалеко від квартири, де вони жили.

Один з них, Олександр Маклюк, виявився тим, кого Україна ще на початку грудня минулого року оголосила в міжнародний розшук. Його звинувачують у розстрілі трьох інкасаторів «ПриватБанку» в минулому році в Чернігівській.

Нагадаємо, що цей наліт стався рівно рік тому, 23 жовтня 2015 року.


Того дня поблизу села Скорінець Чернігівської області на трасі Київ - Чернігів стався напад на інкасаторську машину «ПриватБанку». За даними українських правоохоронних органів, мікроавтобус «Фольксваген» служби інкасації їхав зі столиці до Чернігова. Коли до місця призначення залишалися близько 30 км, з «автомобілем сталася надзвичайна подія»...

Відомо, що мікроавтобус відхилився від маршруту і згорів. Залишки автомобіля були виявлені в сотні метрів від автодороги Київ - Чернігів. У салоні знаходилися три трупи. Згідно з інформацією українських ЗМІ, було викрадено близько 10 мільйонів гривень, 150 тисяч доларів і 30 тисяч євро.
 
Як з'ясувалося пізніше, інкасатори самі виявилися винні в тому, що сталося: вони в порушення службових інструкцій взяли підвезти в салон інкасаторського авто свого колегу, який і розстріляв інкасаторів, викравши цінності.

Як стало відомо «Фонтанці», на даний час обидва затримані знаходяться в одиному зі слідчих ізоляторів Петербурга, їх очікує екстрадція. 

cntime.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: