Завантаження ...
banner
banner

До Ніжина прибув уповноважений міністр Посольства Литви в Україні

26 жовтня у великому залі Ніжинської міської ради відбулась офіційна зустріч уповноваженого міністра Посольства Литовської Республіки в Україні Гвідаса Керушкаускаса

 Гвідас Керушкаускас


26 жовтня у великому залі Ніжинської міської ради відбулась офіційна зустріч уповноваженого міністра Посольства Литовської Республіки в Україні Гвідаса Керушкаускаса з ніжинськими підприємцями, виконавчим комітетом та громадою міста. 

За круглим столом обговорювалась можливість подальшої співпраці з Литвою в сфері економіки, енергетики й промисловості, підприємництва та інвестицій, передачі досвіду ніжинцям у досягненні енергозбереження. 


 Гвідас Керушкаускас


Як повідомив на зібранні заступник міського голови Григорій Олійник, Литовською Республікою в місті за участю громадської організації "Доброчин" вже був реалізований спільний проект - у дитсадку №4 "Орлятко", що на Овдіївській, було встановлено сучасний твердопаливний котел з новою автоматикою. 

“Ніжин потребує і теоретичної, і практичної допомоги. Потрібно реально приступити до якихось дій. Те, що на сьогоднішній день відбувається на ринку з енергоносіями, ми всі з вами відчуваємо та бачимо. Перше, над чим працювала й зараз працює Литовська Республіка - енергозбереження, яке є одним із тих стратегічних напрямків, що дозволяють державі стати на щабель вище в своєму розвитку, зекономити енергоресурси та кошти, які витрачаються на них”, - підкреслив у бесіді Григорій Олійник. 


 Гвідас Керушкаускас


Усі бажаючі могли поставити питання Гвідасу Керушкаускасу. Найбільше присутніх цікавило те, як організований бізнес у Литовській Республіці. 

Учасники круглого столу роздумували над проблемою енергозбереження, реалізації спільних підприємств в Україні. Було запропоновано не лише використовувати опалювальні котли, а й розробляти варіанти інших видів альтернативної енергії, зокрема, сонячної та вітрової.


Гвідас Керушкаускас


Депутат Ніжинської міської ради Юрій Хоменко запропонував уповноваженому міністру продовжити програму встановлення альтернативного палива в дитсадках та школах. 

Наостанок присутні подякували Гвідасу Керушкаускасу за підтримку, який того дня планував ще відвідати дитсадок для перевірки встановленого раніше обладнання.


Гвідас Керушкаускас

Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: