Завантаження ...
banner
banner

Денису Дубровському повідомили про нову підозру

Про зміну підозри в скоєнні злочину повідомили майстрові-реконструктору, зброяреві з Ніжина Денису Дубровському. Новина про це пролунала у Новозаводському суді Чернігова під час розгляду скарги одного з адвокатів на бездіяльність слідчих

Денис Дубровський


Про зміну підозри в скоєнні злочину повідомили майстрові-реконструктору, зброяреві з Ніжина Денису Дубровському. Новина про це пролунала у Новозаводському суді Чернігова під час розгляду скарги одного з адвокатів на бездіяльність слідчих. 

Як зазначив представник прокуратури, відтепер Денису Дубровському інкримінують збут та виготовлення вогнепальної зброї.
 
Під час обшуку наприкінці вересня у підозрюваного вилучили 2 мисливські рушниці, 6 обрізів, 40 саморобних набоїв і багато чого іншого. Сторона захисту скаржилася на процесуальні порушення, яких нібито припустилися слідчі при вилученні, і вимагала все повернути.
 
«Вважаю, що немає підстав для задоволення скарги, оскільки ці речі чітко прописані в ухвалі суду, винесеної для проведення обшуку», - зауважив представник обвинувачення.
Адвокати Дениса Дубровського наполягали на припиненні «протиправної бездіяльності прокурора».
 
«Не існує ніякого триваючого тимчасового вилучення майна і все, що він казав, він мав казати при ухваленні клопотання про арешт», - наголосив один з них.
Захисник Микола Ореховський звернув увагу судді Катерини Мороз на відсутність законодавчої бази для засудження реконструктора старовинних пістолів, мушкетів та рушниць.
«На сьогодні немає в Україні закону, що регулював би цивільний обіг зброї, – констатував він. – Стаття 263, за якою підозрюється Дубровський, передбачає покарання за поводження зі зброєю без дозволу, наданого законом. Саме законом, а не законодавством».


Власне підозрюваний, що перебуває під домашнім арештом, з’явився на засідання і навіть дав після нього коментар кореспонденту «Свободи.ФМ».

«Я займаюся історичною реконструкцією, виготовленням макетів старовинної зброї. Я – один з найкращих в Україні експертів з неї. Оскільки вона гладкоствольна і прирівнюється до мисливської, я маю дозвіл на її зберігання. Визнаю: займався практичною, спортивною стрільбою з неї. Те, що відбувається зараз – намагання покарати мене за порушення закону, якого не існує. Чую риторику одну: все, що стріляє, має бути заборонено. Я готовий робити те, що я роблю, законно. Але ніде в законах, як і в наказах МВС, не йдеться про сучасні репліки старовинної прямозарядної зброї. Як її зареєструвати? Я ж не можу здати гільзи від зброї, винайденої тоді, коли ще гільз не існувало», – розповів Денис Дубровський.
 
Нагадаємо: понад місяць тому українська спецслужба замовила у нього дуельний кремнієвий пістоль. Під час реалізації зброяра затримали, усно закидаючи йому постачання зброї «бурштиновій мафії».

newvv.net
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: