Завантаження ...
banner
banner

У гімназії №3 презентували книгу, присвячену загиблим випускникам

Фото.
28 жовтня в Ніжинській гімназії №3 відбулась презентація книги Людмили Приходько «Серця опалені війною», яка присвячена пам’яті випускників гімназії, що загинули на Сході України


28 жовтня в Ніжинській гімназії №3 відбулась презентація книги Людмили Приходько «Серця опалені війною», яка присвячена пам’яті випускників гімназії, що загинули на Сході України: Ігорю Горбенку, Олегу Бикову, Олексію Шепелюку.

Три меморіальні дошки на закладі – знак пам’яті хоробрих воїнів, випускників гімназії. Тож і книга складається з 3-х розділів.
 
“Серця опалені війною” наповнені спогадами батьків, друзів, однокласників, бойових побратимів, учителів. Кожен рядок книги - згадка про трьох Воїнів світла, які більше не повернуться додому та не обіймуть своїх близьких, не ввійдуть у коридори рідної школи. 



Книга пронизана смутком, болем, ностальгією по мирних щасливих годинах, коли гармонія та тепло панували в родинах. Яскравим наповненням “Сердець” є багатий фотоматеріал.

На заході вдалим додатком до книги стала презентація з підбіркою фотографій з особистого архіву та уривками спогадів близьких, хто добре знав хоробрих лицарів.



Спонсорами безкоштовного друку першого невеличкого видання для сімей загиблих воїнів АТО став В'ячеслав Івашин, Сергій Ступак, Олександр Борисенко, Тетяна Федорина, Олександр Безпалий, Геннадій Ющенко, Анатолій Божок. 

У місті є люди, для яких благочинність є кредом життя. Такою є Надія Григорівна Дрозд, яка за власний кошт виготовила меморіальні дошки юнакам, що полягли за Україну, у тому числі й Ігорю Горбенку, Олексію Шепелюку та Олегу Бикову.
 
Будучи почесним гостем презентації книги, вона від щирого серця подарувала сучасну м'яку дитячу іграшку донечці Ігоря Горбенка Карині, принісши радість дитині. 



Ліричною родзинкою на презентації книги стали поезії вчителів гімназії Лавренко К.Г., Суботи Л.І., Глєбової Н.А., Семенець Л.Г., що присвячені дорогим учням.

Семенець Любов Григорівна - автор слів і музики до пісні “Журавлі відлітають у височінь”, яка поезією ввійшла до книги Людмили Приходько. Пісню проникливо виконав гурт “Джура”. Додамо, що керівник “Джури” Любов Григорівна має в своєму творчому запасі переважно патріотичний репертуар, виховуючи в молодому цвітові нації любов до рідної Батьківщини та народу.
 
Присутні не могли стримати сліз від згадки про мужніх Воїнів світла, від пісні у виконанні “Джури”, емоційного виступу учня гімназії Артема Павленка.



Оптимістичним фіналом презентації стало виконання пісні про Україну одинадцятикласницею Ангеліною Таран.

"Заради мирного майбутнього" - так називається передмова до книги,  автором якої є отець Сергій, де він ділиться спогадами про нелегкий шлях України, починаючи з 2014 й до сьогодні, коли настоятель зі своїми друзями й однодумцями робив усе можливе задля підтримки наших воїнів на Сході України. 

Отець Сергій дякує своїм прихожанам і всім жителям міста за їхній патріотизм та щиру допомогу бійцям. 

Так склалося, що його не було на презентації, оскільки отець Сергій зараз перебуває на Сході України, у районі Маріуполя, відвозячи провізію та все необхідне воїнам в зону АТО.



Тож Людмила Іванівна висловлює глибоку вдячність отцю Сегію за його жертовність, діяльність на благо країни. Завдяки його вчинкам, постійній турботі за долю України не вмирає надія в щасливе майбутнє країни, у те, що на нашій Батьківщині нарешті настане довгоочікуваний мир. 

















































Інформацію про книгу надала Л. І. Приходько

Фото Юлії Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: