Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині планують реалізувати програму з заміщення газу

1 листопада ключовою подією Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Енергоефективність та відновлювана енергетика» стало підписання Меморандумів про співробітництво між державним агентством з енергоефективності та головами міських рад


1 листопада 2016 року ключовою подією VIII Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Енергоефективність та відновлювана енергетика» стало підписання Меморандумів про співробітництво між  державним агентством з енергоефективності та головами міських рад у сфері розвитку відновлюваної енергетики.

В рамках підписаних меморандумів Агентство з енергоефективності бере на себе зобов’язання надавати містам всебічну підтримку у пошуку інвестора для реалізації проектів, спрямованих на заміщення газу та використання альтернативних джерел енергії.
 
«Від реалізації таких проектів міста лише виграють, адже мова йде не тільки про зменшення газової залежності, а й про соціально-економічний розвиток міста, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до місцевих бюджетів», - прокоментував подію Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук та додав, що потрібно нагально поширювати такі проекти, як, до прикладу, введена в експлуатацію у Вінниці твердопаливна котельня загальною потужністю 5,2 МВт, що забезпечує теплом і гарячою водою не тільки бюджетні установи, а й 51 багатоповерхівку. Голова Агентства нагадав і про нещодавно підписаний з мером міста Умані Олександром Цебрієм меморандум, в рамках якого заплановано будівництво та введенна в експлуатацію БіоТЕЦ електричною потужністю 7 МВт та тепловою - 16 МВт.
 
В рамках Форуму підписано Меморандуми із мерами таких міст: Хмельницький, Кременчук, Моршин, Малин, Кам’янське, Вознесенськ,  Чугуїв, Славута, Ніжин, Хотин.

Станом на 01.11.2016 вже виявили бажання підписати Меморандум 40 міських рад. Отже, робота щодо зміцнення співпраці з місцевою владою у напрямку розвитку відновлюваної енергетики продовжується.
 






Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій із громадскістю
виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: