Завантаження ...
banner
banner

Відкрилась виставка "Мистецькі барви Катерини Кот"

Від сьогоднішнього дня в Ніжинській бібліотеці-філії №2, що знаходиться по вулиці Незалежності, відкрилась авторська виставка вихованки Ніжинського Будинку дітей та юнацтва Катерини Кот “Мистецькі барви"

Rfnthbyf Rjn


Від сьогоднішнього дня в Ніжинській бібліотеці-філії №2, що знаходиться по вулиці Незалежності, відкрилась авторська виставка вихованки Ніжинського Будинку дітей та юнацтва Катерини Кот “Мистецькі барви". 

Катерині Кот - 18 років, вона є студенткою 2 курсу факультету бібліотечної справи Ніжинського училища культури й мистецтв імені М. Заньковецької. Дівчина є надзвичайно творчою та обдарованою особистістю: малює, вишиває хрестиком та бісером, має багато різнопланових робіт у стилі квілінг (один із давніх видів рукоділля, особливістю якого є створення речей із смужок паперу) та батік (техніка розпису по тканині).


Катерина Кот


У початкових класах дівчинка зацікавилась різними видами декоративної творчості, створюючи самобутні незвичні роботи на уроках трудового навчання. Із 5 класу вона почала відвідувати гурток “Дизайн” при Ніжинській станції юних техніків та захопилася флористикою, де виготовляла композиції із сухих рослин (керівник - Пасічниченко О. В.)


Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот


Вишивати хрестиком і бісером юна майстриня почала після 9 класу. Гурток Творча майстерня” Ніжинського Будинку дітей та юнацтва Катерина відвідує вже 4 роки (керівник Хоменко Ю.В). 


Катерина Кот


Роботи дівчини прикрашають Ніжинський Будинок книги, вона є активною учасницею багатьох міських та обласних виставок декоративно-прикладного мистецтва. 

Найбільше майстриня захоплюється технікою розпису тканини в стилі батик, цьому свідчать її авторські виставки та перемоги в конкурсах.


Катерина Кот


Творчі досягнення Катерини Кот:

  • Авторська виставка в техніці батик “Мої казки” в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського (червень-серпень 2014);
  • Персональна виставка в техніці батик “Мій чарівний світ” в Ніжинському Будинку дітей та юнацтва (травень 2015);
  • Нагороджена грамотою Управління освіти й науки Чернігівської обласної державної адміністрації за зайняте I місце в обласному конкурсі “Славетний геній Придесення” у номінації “Довженківський декор” (художня вишивка);
     
  • Нагороджена грамотою Ніжинського Будинку дітей та юнацтва за зайняте II місце в конкурсі “Новорічна іграшка”;
     
  • Має грамоту від Управління освіти й науки Чернігівської обласної державної адміністрації за зайняте II місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу “Люби і знай свій рідний край” в номінації “Батик” та багато інших.


Катерина Кот


Катерина Кот навчалася всьому сама, любов до вишивки передалася їй по спадковості (неабиякими майстринями були бабусі). Бабуся, за словами дівчини, є неабиякою рукодільницею, сама вишила ікони бісером і хрестиком та килим на стіну. 

Катерина вчиться всьому по книжці, сама купує матеріали для створення майбутніх композицій. 


Катерина Кот


Для створення робіт у техніці батик потрібно намальовану на папері картину перенести на тканину, розмалювати її. Далі під картину та на неї кладуться старі газеті, майбутня композиція старанно розгладжується праскою, аж поки газета не відстане від праски. Якщо дівчина не встигає відобразити нафантазоване на ватмані, у цьому їй допомагає її мама, яка також виявляє свої творчі здібності.

У майбутньому майстриня хоче освоїти ще один вид мистецтва - бразильську вишивку (використовуються нитки муліне та товста голка).


Катерина Кот


Роботи Катерини Кот є неординарними, різноплановими, яскравими. Серед запропонованих у виставці - “Жар-птиця”, “Осінь”, “Весна”,”Маки”, “Зимова казка” та інші.

Як зізналась мені дівчина, творити не важко, потрібне терпіння, фантазія та любов до своєї справи, щоб працювати в різних техніках та займати призові місця в різних конкурсах.
 
Тож побажаємо юній майстрині натхнення, творчих досягнень у своїй справі.


Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Хустки, розмальовані в стилі батик


Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот

Катерина Кот


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: