Завантаження ...
banner
banner

Запрошуємо безкоштовно виміряти рівень цукру в крові

Громадська організація «СОЛОМІЯ» ініціює акцію «Об’єднаємось у боротьбі з діабетом», мета якої – допомогти хворим дітям. 14 листопада громадська організація запрошує всіх бажаючих безкоштовно визначити рівень цукру в крові та виміряти тиск

ГО


Громадська організація «СОЛОМІЯ» ініціює акцію «Об’єднаємось у боротьбі з діабетом», мета якої – допомогти хворим дітям.

14 листопада, у рамках акції що проходить із 14 жовтня до 14 листопада, громадська організація запрошує всіх бажаючих безкоштовно визначити рівень цукру в крові та виміряти тиск. Акція спрямована на збір благодійних коштів для придбання життєво необхідних тест-смужок для ніжинських дітей, хворих на цукровий діабет.

Соціальна акція ініційована ГО «Соломія» за підтримки аптеки «МА+МА» (м.Ніжин, вул.Московська, 62-А), у приміщенні якої, із 10.00 до 17.00 всі охочі зможуть пройти експрес-вимірювання.
 
Як повідомляє громадська організація, у нашому місті 10 таких дітей віком від 3 до 17 років та, на жаль, цифри щороку збільшуються. Якість і тривалість їх життя залежить від щоденних п’ятиразових ін’єкцій інсуліну та постійного цілодобового моніторингу цукру крові. Діти та їх батьки щодня прикладають багато зусиль у боротьбі з недугом і дуже рано пізнали найважливішу мудрість – любити й радіти кожній хвилині життя. На жаль, держава не в змозі забезпечити тим необхідним мінімумом, що є життєво необхідним щодня. 

На зібрані кошти представники громадської організації планують придбати медичні засоби: шприци, голки та тести для визначення рівня цукру, й подарувати їх дітям від імені громади нашого міста - із рук в руки, від серця до серця. 
 
Банківські реквізити для благодійних внесків: рр 5168 7572 1931 4434 ПриватБанк. 
 
Із метою отримання додаткової інформації прохання звертатись за тел.: 0973474761 - Чорнодід Наталія.

Медична довідка:

Цукровий діабет – це хронічне захворювання, при якому порушується секреція гормону інсуліну, що призводить до підвищення глюкози крові. В Україні хворіє 9 тис. дітей. Патологія «омолоджується», діти хворіють з народження, особливий пік - із 3 до 6 та з 10 до 14 років. 
 
Причини діабету в дітей:

- спадкова схильність
- провокуючий фактор зовнішнього середовища - віруси Коксакі B, ECHO, Епштейна-Барра, паротиту, краснухи, герпесу, кору, ротавіруси, ентеровіруси, цитомегаловіруси та ін.
 
Симптоми:

- інтенсивне сечовипускання (поліурії)
- невгамовна спрага (полідипсія)
- неприродно високий апетит (поліфагія) 
- зниження маси тіла
 
Розвиток цукрового діабету в дитячому віці є серйозним ризик-фактором виникнення ряду віддалених ускладнень: діабетичної мікроангіопатії, нефропатії, нейропатії, кардіоміопатії, ретинопатії, катаракти, раннього атеросклерозу та інших серйозних захворювань.
 
Лікування цукрового діабету в дітей:
  • інсулінотерапія
  • дієта
  • фізичні навантаження
  • самоконтроль
Прогноз та профілактика цукрового діабету:

Комфортність життя дітей з цукровим діабетом визначається ефективністю компенсації захворювання. При дотриманні рекомендованої дієти, режиму, лікувальних заходів тривалість життя відповідає середній в популяції.

У випадку грубих порушень рекомендацій лікаря, декомпенсації діабету рано розвиваються специфічні діабетичні ускладнення. Пацієнти на цукровий діабет довічно перебувають на обліку в ендокринолога-діабетолога.


Громадська організація "Соломія"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: