Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині, Прилуках та Новгороді-Сіверському чекають на директорів медичних закладів

15 листопада — останній день прийому заявок на посаду директорів медичних навчальних закладів області. Так, у середині грудня вибори відбудуться в Ніжинському медичному коледжі


15 листопада — останній день прийому заявок на посаду директорів медичних навчальних закладів області. Так, у середині грудня вибори відбудуться в Ніжинському медичному коледжі, а також у Прилуцькому та Новгород-Сіверському медичних училищах.

У Ніжинському медколеджі обов’язки директора виконує 63-річна Віра Рута - заступник директора з навчальної роботи. Колишній керівник Олександр Рисляєв, який очолював заклад із 1995 року, помер наприкінці квітня цього року у віці 65 років.

Подала заявку, аби втретє очолити Новгород-Сіверське медичне училище Тамара Никифоренко.
 
— І востаннє, — додає Тамара Василівна й пояснює: — Взагалі, керівник на посаді може бути не більше двох термінів. Проте ця норма з’явилася вже після того, як я очолила навчальний заклад. Тож мені дозволили подавати документи ще раз.
 
Минулого разу Тамара Василівна була єдиним кандидатом на посаду. І цього року про конкурентів поки що не чула.
 
— На попередніх виборах були більш суворі вимоги до кандидатів. Окрім педстажу не менше десятьох років, у претендента мала бути ще й медична освіта. Я за освітою лікар-педіатр. В училищі працюю з 1984 року. Тому моя кандидатура відповідала всім вимогам.
 
На цих виборах умову про медичну освіту зняли.
 
На виборах можуть віддавати свої голоси 75% медпрацівників, 10% — інших працівників училища і 15% — студентів.
 
Свою кандидатуру на посаду директора вже подала Тетяна Котляр - методист і викладач Прилуцького медичного училища. Зараз Тетяна Іванівна виконує обов’язки директора.

Керівник закладу Віктор Рябоволенко, який очолює училище з 1998 року, наразі у відпустці. Відмітимо, що 21 липня цього року, за повідомленням Служби безпеки України, його запідозрили в отриманні неправомірної вигоди (хабара) в розмірі п’яти тисяч гривень від абітурієнта.

Тоді Віктор Миколайович пішов на лікарняний, а вже пізніше — у відпустку.
 

Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №45 (1592)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: