Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові майже 300 призовників склали присягу

Вчора, 19 листопада, у Чернігові майже 300 осінніх призовників склали присягу на вірність Україні. В зону бойових дій їх обіцяють не відправляти


Вчора, 19 листопада, у Чернігові майже 300 осінніх призовників склали присягу на вірність Україні. В зону бойових дій їх обіцяють не відправляти.

Служитимуть у 8-му навчальному центрі Державної спецслужби транспорту.
 
Будуть саперами, водолазами, санінструкторами, механіками, кухарями. Загалом центр готує військових за 22 спеціальностями. Після звільнення у запас вони зможуть за бажання укласти контракт зі Збройними силами.
 
Як раніше повідомлялося, Кабмін встановив чисельність громадян, які потрапляють під призов на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року.
 
Відповідно до урядового розпорядження, у жовтні-листопаді до ЗСУ та інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде відправлено 13 908 осіб.
 

З них до Збройних сил України буде направлено 7908 осіб; Національної гвардії України – 5000 осіб; Державної спеціальної служби транспорту – 1000 осіб.

«Це рішення Кабінету міністрів забезпечить своєчасне виконання заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2016 р., а також визначить обсяги видатків для проведення призову», – сказано в документі.
 
Загальний обсяг видатків для проведення призову громадян України на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року – 41,6 млн грн.
 
Згідно із розпорядженням, обсяг витрат на одного призовника становить 2993,13 грн.
 

З них: 2900 грн – для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу; 93 грн 13 коп. – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу.
 




val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: