Завантаження ...
banner
banner

Поточні видатки шкіл та дитсадків не фінансуватимуться з кишень батьків

Вчора, 23 листопада, на черговій 18-ій сесії міської ради за ініціативи фракції “Самопоміч” був прийнятий важливий для освіти проект рішення

Поточні видатки шкіл


Вчора, 23 листопада, на черговій 18-ій сесії міської ради за ініціативи фракції “Самопоміч” був прийнятий важливий для освіти проект рішення “Про фінансування з бюджету міста видатків на утримання комунальних закладів освіти міста, врегулювання питання збору та використання добровільних внесків батьків в закладах освіти міста”.

Цей проект дозволяє знизити фінансове навантаження з батьків, оскільки передбачає в міському бюджеті кошти на фінансування поточних видатків шкіл і дитячих садочків (господарчі товари, канцелярія, дрібні ремонти, меблі і т.д.). 


Поточні видатки шкіл


“У нас склалась така тенденція, коли батьки змушені регулярно вносити кошти на поточні потреби навчальних закладів. Так чи інакше, у батьків складається враження, що міська влада не приділяє цьому увагу. Дійсно, управління освіти подає кошторис з вимогою про економію фінансів. Але ніхто не скасовує того, що в школу потрібні канцтовари, господарчі товари, ремонти, сантехніка, миючі засоби і т.д. Це незначні затрати, але батьки витрачають на це постійно кошти з власної кишені. Цей проект рішення дозволяє ці потреби порахувати, подати на розгляд і бюджетом 2017 року затвердити, якщо буде така можливість”, - повідомив депутат міської ради Дмитро Тимошик. 

Міський голова Анатолій Лінник відмітив, що в серпні цього року проходила нарада, де звітували всі керівники навчальних закладів міста стосовно використання спеціальних рахунків по надходженню благодійних коштів. Є звіт, який оприлюднювався на сайті управління освіти. 

Стосовно потреб на наступний рік, то вони вже пораховані - близько 1, 5 млн гривень на поточні потреби навчальних закладів і дитсадочків. Було дано доручення управлінню фінансів порахувати й внести пропозиції на наступний бюджетний рік. 


Поточні видатки шкіл


“Ми однозначно підтримуємо те, що не треба покладати на плечі батьків фінансування закладів освіти. Ми повинні це все брати на себе, на міський бюджет. Неприпустимо, щоб батьки за свої гроші купували крейду, ганчірки, миючі засоби. Це взагалі нонсенс”, - підкреслив Анатолій Лінник. 

На сесії був визначений порядок розподілу коштів та звітування про витрати. Залишилось затвердити суму в бюджеті на 2017-й рік. Тож сподіваємось, що батьки вже в наступному році відчують позитивні зміни, а фінансове навантаження на їхніх плечах зменшиться. 


Поточні видатки шкіл
Поточні видатки шкіл


Поточні видатки шкіл

Поточні видатки шкіл



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: