Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині стартує міжнародний фестиваль документального кіно

Вже традиційно в зимову пору в Ніжині стартує ХІІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Документальне кіно


Вже традиційно в зимову пору в Ніжині стартує ХІІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, організатором якого є кіноклуб правового та соціального кіно історико-юридичного факультету НДУ імені М. Гоголя.

Docudays UA
– це найбільший на сьогоднішній день міжнародний фестиваль документального кіно в Україні. Проходить він щороку впродовж останнього тижня жовтня в Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми програми в регіонах України в рамках Мандрівного фестивалю. 

Мета Мандрівного фестивалю - сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в України.
 
Місія Мандрівного фестивалю - створення можливості для кожної людини в України дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу, що має сприяти розвитку критичного мислення, формуванню активної громадської позиції та ставлення до людської гідності як до найвищої цінності. 
 
Фестиваль є неполітичний і некомерційний.

Одним із міст проведення Мандрівного фестивалю Docudays UA є Ніжин. Фестиваль у Ніжині відбуватиметься з 5 по 12 грудня 2016 р. У рамках реалізації даного проекту передбачаються різноманітні заходи, зокрема: локальні покази документальних фільмів із подальшим обговоренням піднятих проблем, шо мають відбутися в різних навчальних закладах нашого міста; відкриті покази документальних фільмів, на які запрошуються жителі Ніжина, а також семінари та тренінги щодо прав людини та механізмів їх реалізації. 
 
Відкривається фестиваль 5 грудня 2016 р. з проведення прес-брифінгу, метою якого є налагодження конструктивної співпраці з ЗМІ Ніжина задля забезпечення проінформованості жителів міста про фестиваль та хід його проведення. 
 
За детальною інформацією звертайтесь за телефоном 0974470522 – Лариса Олексіївна Дудка.


Робоча група кіноклубу правового та соціального кіно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: