Завантаження ...
banner
banner

Щоб підприємство жило, потрібно реформувати його структуру - новий керівник комунального підприємства з благоустрою

У минулий четвер на нараді й мерії заступник міського голови Григорій Олійник представив нового керівника Ніжинського комунального підприємства з благоустрою Владислава Кормана

У минулий четвер на нараді й мерії заступник міського голови Григорій Олійник представив нового керівника Ніжинського комунального підприємства з благоустрою Владислава Кормана

До своїх обов’язків Владислав Адольфович приступив ще до за декілька днів до офіційного представлення його як нового керівника підприємства.


Владислав Адольфович розповів, що погодився на цю роботу, бо як пересічний громадянин міста вже не міг далі дивитись на засмічений Ніжин.
 
“Я все таки, маючи досвід, включаючи антикризовий, бачу перспективу того як можна це підприємство вивести із кризи. Тому й дії, які для цього треба зробити не стандартні. Тут не підходить підвищення тарифів чи отримання з бюджету різниці в тарифах. Тут потрібно робити упор на те, щоб максимально отримувати надходження від абонентів як фізичних так і юридичних”, — говорив керівник КП “НМПБ”.
 
За словами Кормана, дуже багато підприємців продукують сміття, а за утилізацію нічого не сплачують. Хтось виносить прямо в урну вуличну, хтось в інший спосіб, хтось переносить у сміттєприймальні пункти або в урну іншого підприємства, а це до п’ятдесяти відсотків таких. Тому підприємство втрачає дуже багато коштів. Тож, новий керівник пообіцяв працювати в цьому напрямку й охопити практично всіх абонентів у місті.
 
“Щоб підприємство жило, то потрібно реформувати саму структуру даного підприємства. Це підприємство з тим навантаженням, яке воно сьогодні має не спроможне виконувати ці функції і саме себе обслуговувати”, — поділився В. Корман.
 
Повністю ознайомитись з економічно-фінансовою ситуацією на підприємстві за кілька робочих днів Владислав Адольфович, на жаль, не зміг. Це він пояснив тим, що свої п’ять робочих днів витратив на прибирання сміття, яке назбиралось перед новим роком, у новорічну ніч і на різдвяні свята.
 
“Тим більше, що майже вся техніка була зламана і вона не працювала. Із дев’яти одиниць техніки, яка займається вивезенням сміття працювало лише дві машини. На сьогодні ми запустили п’ять машин. У неділю думаємо ще п’ять запустити по місту. Будемо входити в той режим, який був встановлений. Щоб люди знали коли їм виносити те сміття. Щоб вони не витрачали свій час на очікування машин”, — розповів Владислав Адольфович.
 
Безумовно, щоб підприємство могло нормально функціювати, то треба вирішувати й питання самої техніки. Наймолодша машина цього комунального підприємства була випущена двадцять років тому. Такі машини при такій інтенсивності роботи практично випрацювали свій ресурс уже по два рази, за словами керівника КП.
 
“Через такий поважний вік техніки на сьогодні ставки на ці машини робити не варто. Бо затрати на їх ремонт не те що не окупляться, а вони просто з’їдають кошти підприємства і від їх використання користі ніякої.

Без допомоги міської влади і додаткових коштів на період стабілізації підприємство не зможе на сьогоднішній день прожити”, — повідомив Владислав Адольфович.
 
Зараз керівник КП підбирає нову команду. У період неефективної діяльності підприємства люди, які з болем у душі відносились до цієї роботи не могли дивитись на те, що відбувалось на підприємстві. Тому вони просто звільнились.
 
Своєї команди в мене немає. Я думаю, що ми будемо співпрацювати з тими людьми, які зараз працюють. Це чудовий колектив,чудові люди. Але вони втратили довіру до того, що сьогодні відбувається на підприємстві. Зміна щокварталу керівника вона не надавала людям довіри, оптимізму і не налаштовувала на роботу. Через те, треба, принаймні, повернути людям довіру, щоб вони хоч трохи вірили підприємству і бачили його перспективу діяльності. Тому потрібно працювати з колективом, і тоді колектив сам відродиться і почне працювати.

На сьогодні заборгованість по зарплатам два з половиною місяці. Це питання для них дуже болюче. Було багато обіцянок по погашенню заборгованості, які не виконувались,тому люди нікому не хочуть довіряти”, — говорив Владислав Корман.

uezd.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: