Завантаження ...
banner

На Чернігівщині розпочали роботу нові поліцейські підрозділи

На Чернігівщині з цього тижня розпочали роботу нові поліцейські структурні підрозділи — сектори реагування патрульної поліції, які забезпечують правопорядок у райцентрах області та в сільській місцевості

Поліція


На Чернігівщині з цього тижня розпочали роботу нові поліцейські структурні підрозділи — сектори реагування патрульної поліції, які забезпечують правопорядок у райцентрах області та в сільській місцевості.

До функцій новостворених секторів реагування патрульної поліції (СРПП) входить цілодобове забезпечення оперативного реагування на повідомлення про правопорушення та інші події, їх розгляд у межах компетенції, а також патрулювання території обслуговування, самостійне виявлення та припинення правопорушень.
 
Як пояснив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області підполковник поліції Дмитро Лось, найперше завдання груп реагування патрульної поліції (ГРПП) — забезпечити прибуття за викликом у найкоротший термін.

Норматив у райцентрах складає 5 хвилин з моменту отримання повідомлення про правопорушення чи подію, у сільській місцевості — 15-20 хвилин. Для цього територія всіх районів розділена на зони патрулювання — дільниці, на кожній з яких несе службу одна ГРПП. У разі потреби для надання допомоги такій групі можуть залучатися поліцейські з сусідніх дільниць.
 
 Загалом, на Чернігівщині сформовано 50 груп реагування патрульної поліції.

На них покладається:

- припинення правопорушень, надання допомоги громадянам, які її потребують;
 
- ужиття заходів щодо встановлення особи правопорушника та його затримання;
 
- охорона місця вчинення кримінального правопорушення до прибуття слідчо-оперативної групи поліції з метою збереження речових доказів та інших слідів злочину;
 
- складання, у межах компетенції, протоколів про адміністративні правопорушення.
 
Додамо, що до завершення зимових свят поліція Чернігівщини вестиме посилене несення служби.


Високий Вал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: