Завантаження ...
banner

«Соборність України: від ідеї до сьогодення» - виставка у Будинку книги

22 січня в Україні відзначають День соборності України. До цього свята у читальному залі Ніжинської центральної бібліотеки відкрилась книжкова виставка «Соборність України: від ідеї до сьогодення».

22 січня - в Україні відзначають День Соборності та Свободи, що заснований з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. «...Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка», — лунало 96 років тому над київською Софіївською площею. Саме цей день — 22 січня 1919 року — для такої вікопомної події було вибрано не випадково, адже рівно за рік до того було ухвалено IV Універсал, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

Новий етап боротьби за соборність та свободу розпочався у 90-х роках, зокрема, саме 22 січня 1990 року було організовано «живий ланцюг» від Києва до Львова, який став однією з ланок, що наближали час до нового проголошення незалежності України. І сьогодні, як ніколи за останні роки, маємо пам’ятати уроки історії та зробити все, щоб знову «самим себе не звоювати».

У читальному залі Ніжинської центральної бібліотеки  відкрилась книжкова виставка присвячена Дню Соборності України  «Соборність України: від ідеї до сьогодення». Література, яка представлена на виставці, покликана поглибити знання  про історію виникнення свята Соборності України та Свободи, повагу до державних свят та викликати інтерес до вивчення історії України.Запрошуємо всіх, кому не байдужа  історія нашої держави, до бібліотеки ознайомитися з книжковою виставкою.

 
 
Бібліотекар Борщ С.В.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: