Завантаження ...
banner

Учителі Ніжинської гімназії №3 - одні з кращих педагогів року

На початку грудня в Ніжині відбувся конкурс «Учитель року-2016». Учителі гімназії №3 гідно презентували заклад, успішно виступивши на всіх етапах конкурсу

Ніжинська гімназія №3

Ласа Лариса Миколаївна


На початку грудня в Ніжині відбувся конкурс «Учитель року-2016». Учителі гімназії №3 гідно презентували заклад, успішно виступивши на всіх етапах конкурсу. 

Алла Афоніна – переможець у номінації «Учитель біології», Сергій Гах – переможець у номінації «Учитель інформатики», Лариса Ласа – лауреат у номінації «Учитель початкових класів».

Педагогічне кредо Алли Миколаївни: «Щоб мати право вчити інших, потрібно постійно вчитись самому».
 
Школа для неї є маленьким світом із злетами та падіннями. Алла Афоніна захоплюється птахами, бо вони є уособленням волі. Діти в неї асоціюються теж з птахами: інколи – безпомічні, а далі – готові до самостійного польоту. 


Ніжинська гімназія №3


За період підготовки до конкурсу вчитель опрацювала багато літератури з психології, ознайомилась із сучасними методиками та їх застосуванням у навчально-виховному процесі. Майстер-клас, проведений нею, об’єднав програмові моменти 5-7 та 9-х класів у єдине ціле та продемонстрував її методичні надбання. Урок «Харчування та здоров’я», проведений у формі інтелект-кафе, був цікавим та корисним для учнів. Максимальні 50 балів засвідчили високий професіоналізм учителя.

Сергій Гах у школі працює зовсім недавно. Із його приходом життя в комп’ютерному класі набуло особливої динаміки та енергетики. 
 
Сергій Олексійович - за науковий підхід у вивченні предмету. Йому імпонують зміни в програмі щодо викладання інформатики з другого класу, а ще він стверджує, що необхідно вчити дітей логіки. Це буде першою сходинкою до вивчення інформатики. Саме з таким баченням предмету Сергій Гах взяв участь в конкурсі «Учитель року». Своїм майстер-класом він мав за мету познайомити колег, як з допомогою мобільних телефонів можна швидко сканувати відповіді учнів. Урок, присвячений видам форматування, учитель провів, використовуючи сучасні комп’ютерні методики.


Ніжинська гімназія №3


Лариса Ласа – учитель початкових класів. Тема її майстер класу – «Акмеологічні технології в навчальному процесі». Підгрунтям для її розуміння є теорія творчого мислення  Едварда де Боно («Теорія шести різнокольорових  капелюхів»). Білий – режим концентрації уваги на всій інформації, якою ми володіємо. Червоний – капелюх емоцій та почуттів. Жовтий – позитив, чорний – негатив, зелений – творчість та креативність. Синій – капелюх мислення. Використання цієї теорії, на її думку, є доцільним у всіх ланках навчально-виховного процесу.

Конкуренція серед учителів початкових класів була чималою, адже змагалось шість учасників. Лариса Миколаївна відкрила в собі нові грані, зуміла побороти хвилювання, познайомилась із новими людьми.

Дирекція школи всіляко підтримувала вчителів у ході самого конкурсу, надавала їм необхідну науково-методичну допомогу.

Алла Афоніна та Сергій Гах з 20 січня братимуть участь в обласному конкурсі, тож бажаємо їм не тільки успішно представити Ніжин, а й отримати задоволення, нові враження, збагатитися новим педагогічно-методичним досвідом.
 
Приходько Л.І., заступник директора з НМР 
Ніжинської гімназії №3
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: