Завантаження ...
banner
banner

75 років тому німці змушували чернігівців чистити сніг перед своїми будинками під загрозою штрафу або арешту

В інтернеті з'явилося фото сторінки чернігівської газети «Українське Полісся» від 29 березня 1942 року з розпорядженнями німецької поліції зовнішнього порядку. Одне з них стосується правил прибирання вулиць і тротуарів Чернігова від снігу

 Німці, окупація, Чернігів


В інтернеті з'явилося фото сторінки чернігівської газети «Українське Полісся» від 29 березня 1942 року з розпорядженнями німецької поліції зовнішнього порядку. Одне з них стосується правил прибирання вулиць і тротуарів Чернігова від снігу. Окупаційна влада покладала цей обов'язок на звичайних чернігівців.

У розпорядженні йдеться про те, що мешканці будинків і квартир в Чернігові зобов'язані прибрати сніг з тротуару і половину вулиці навпроти свого житла.
 
У тому випадку, якщо сусіди (зліва і справа) вдома не живуть або їх будинки зруйновані, фронт робіт збільшується і на територію перед ними. Те ж стосується і території навпроти. Якщо там немає людей (будинки зруйновані або пустують), то сусіди повинні очистити від снігу тротуар і іншу половину вулиці. У разі ожеледиці чернігівці самостійно повинні були посипати тротуари і вулиці піском, попелом і т. д. 

У випадку непокори, порушників благоустрою німці лякали штрафом в розмірі 500 карбованців або 20 днями арешту.


 

0462.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: