Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині затримали підозрюваного у вбивстві охоронця 12 січня

Страшною подією розпочався ранок 12 січня 2017 року на території фермерського господарства «Липіврізьке», яке розташоване на вулиці Чернігівській міста Ніжина. Тіло тридцятирічного охоронця без ознак життя, знайшов вранці в сторожці робітник господарства


Страшною подією розпочався ранок 12 січня 2017 року на території фермерського господарства «Липіврізьке», яке розташоване на вулиці Чернігівській міста Ніжина. Тіло тридцятирічного охоронця без ознак життя, знайшов вранці в сторожці робітник господарства.  

Останній приїхав на своє робоче місце та звернув увагу, що хвіртка, яка зазвичай за інструкцією зачинена на металевий засув  відкрита, а охоронець відсутній. Зайшов до сторожового приміщення та вжахнувся – в калюжі крові на розкладеному кріслі охайно вкритий ковдрою лежав молодий хлопець, в якому робітник впізнав охоронця. Окривавлені стіни приміщення говорили про жорстоку смерть  чоловіка.

- Під час огляду тіла загиблого було виявлено явні ознаки насильницької смерті. Злочинець завдав чоловіку щонайменше 25 ударів сокирою, з яких 15  в область голови, чим спричинив несумісні з життям тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми з множинними переломами кісток черепу та обличчя. По обстановці в приміщенні охорони фермерського господарства стало зрозуміло - вбивство було скоєно особою, що мала доступ на територію господарства, яке охоронялося службовими собаками, можливо була знайома з охоронцем та добре орієнтувалася на території - розповів начальник Ніжинського відділу поліції підполковник поліції Володимир Бойко.

Першочергово слідчо-оперативна група поліції провела огляд місця злочину, до того ж було вилучено речові докази, сліди та відбитки пальців, вирахувано напрям руху вбивці.  На розшук злочинця було зорієнтовано весь особовий склад Ніжинського відділу поліції. Проводилися подвірні обходи, перевірялися особи раніше засуджені за аналогічні злочини. Зі свідчень свідків та знайомих  загиблого, останній був спокійною, неконфліктною людиною, мав родину, виховував малолітнього сина, ворогів не мав.

Особу нелюда встановили впродовж чотирьох днів. Ним виявився двадцятичотирьохрічний мешканець міста Ніжина, раніше не судимий. Молодик, який кожного дня ходив поміж нас та здавався оточуючим «хорошим громадянином», насправді скоїв жорстоке нелюдське вбивство. Злочинець зізнався у вчиненні злочину та дав покази, що зважився на вбивство з корисливих мотивів.

Причиною трагедії стала потреба в грошах, зокрема злочинець заволодів 800 гривнями і після скоєння тяжкого злочину, близько 5-ї години ранку він спокійно пішов додому.

Наразі триває слідство. Підозрюваного у вчиненні злочину у порядку, ст. 208 КПК України  затримано та поміщено до ізолятору тимчасового тримання Ніжинського ВП. Останньому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 ст. 187 (розбійний напад) та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне убивство з корисливих мотивів). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Оперуповноважена
cектору кримінальної поліції
Ніжинського відділу поліції Тетяна Дахно
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: