Завантаження ...
banner
banner

У гімназії №3 розпочався Всеукраїнськй конкурс науково-дослідницьких робіт

18 січня в Ніжинській гімназії №3 відбулось урочисте відкриття І етапу Всеукраїнського конкурсу–захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

гімназія №3


Сучасна шкільна освіта є багатогранною. Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН згуртовує навколо себе обдарованих школярів 9-11 класів, котрі цікавляться різними сферами знань більш поглиблено. Це і є поштовхом до наукових досліджень. Разом зі своїми вчителями, котрі водночас є науковими керівниками, учні шкіл міста працюють над створенням наукових робіт. Спочатку захищають їх на шкільному рівні, а потім – на міському.

18 січня в Ніжинській гімназії №3 відбулось урочисте відкриття І етапу Всеукраїнського конкурсу–захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. На ньому були присутні викладачі НДУ імені М.Гоголя, котрі, співпрацюючи з школами, беруть участь у перевірці конкурсних робіт, складають на них відгуки та є членами журі; педагоги та учні, що займаються в МАН, начальник Управління освіти Станіслав Крапив’янський, представники міського методичного кабінету на чолі із завідуючою – Тетяною Левицькою.


Ніжинська гімназія №3


Із вітальним словом до учасників конкурсу звернувся начальник Управління освіти. Він побажав їм успіхів у науковій діяльності та наголосив на важливості цього конкурсу в умовах реформування сучасної освіти, побажав юним науковцям здобутків, гідних виступів на різних рівнях, аби надалі прославляти рідне місто та Україну своїми досягненнями.

Світлана Булавенко, кандидат педагогічних наук, координатор дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня, учитель географії та економіки Ніжинської гімназії №3, привітала учасників конкурсу та акцентувала увагу на тому, що незважаючи на труднощі в Україні, науковий потенціал цінується, і кваліфіковані спеціалісти вкрай необхідні державі.

Катерина Школьна, випускниця Ніжинської гімназії №3 2015 року, студентка Житомирського педагогічного університету факультету журналістики, яка під час навчання в гімназії була активною учасницею конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН, розповіла про власний досвід роботи, дала поради юним науковцям, як подолати хвилювання під час захисту та не втратити впевненість, адже зусилля, докладені на створення роботи, повинні дати успішний результат. 


Ніжинська гімназія №3


Загалом, захист передбачає поєднання усного виступу та написання контрольної роботи з базових дисциплін; 28 учнів міста 18 січня написали контрольні роботи. Тож бажаємо юним науковцям успіхів у загальному підсумку захисту наукових робіт, а переможцям - гідно представити ніжинську освіту на ІІ етапі захисту в Чернігові.


Ніжинська гімназія №3

Ніжинська гімназія №3

Ніжинська гімназія №3

Ніжинська гімназія №3

Ніжинська гімназія №3

Ніжинська гімназія №3

Ніжинська гімназія №3


Заступник директора з навчально-методичної роботи
Ніжинської гімназії №3 Приходько Л.І.

Фото Юлії Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: