Завантаження ...
banner
banner

Адвокат з Чернігівщини допоміг жінці отримати заборгованість по заробітній платі

У листопаді минулого року до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жителька міста Прилуки, особа із інвалідністю, для складання позовної заяви та представництва її інтересів у суді щодо стягнення заборгованості по заробітній платі

Безоплатна правова допомога


У листопаді минулого року до  Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жителька м. Прилуки, особа із інвалідністю, для складання позовної заяви та представництва її інтересів у суді щодо стягнення заборгованості по заробітній платі.

З метою реалізації права клієнта на безоплатну вторинну правову допомогу Ніжинським місцевим центром було призначено адвоката Сергія Денисенка.  В інтересах клієнта центру представник позивача звернувся до суду із позовом до підприємства про стягнення з відповідача заборгованості по заробітній платі, компенсацію за невикористану щорічну відпустку, середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у розмірі 38 890 грн. 74 коп. 
 
Свої позовні вимоги адвокат мотивував тим, що жінка, пропрацювавши двірником на підприємстві з 05.01.2015р. по 19.03.2015 р., звільнилася за власним бажанням на підставі ст. 38 КЗпП України, про що свідчить відповідний запис у трудовій книжці. За цей період підприємством нарахована сума доходу 4593,81 грн., з яких виплачено тільки 1754,00 грн., тобто сума заборгованості по заробітній платі становить 2839,81 грн. Ні в день звільнення, ні в подальшому підприємство не погасило перед позивачем заборгованість по заробітній платі.
 
Після того, як відповідач не з’явився в судове засідання, Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив заочне рішення та задовольнив позов адвоката в інтересах клієнта центру, де зобов’язав стягнути із підприємства заборгованість по заробітній платі, компенсацію за невикористану щорічну відпустку, середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в розмірі 38890 грн. 74 коп.

Безоплатна правова допомога

Нагадуємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном : (04631) 2-40-05. 

Окрім того, цілодобово та безкоштовно у межах України можна отримати відповіді на правові питання за єдиним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: