Завантаження ...
banner
banner

Ніжин може поповнитись ще одним рекордсменом

Учениця Ніжинської школи мистецтв при КВНЗ “НУКіМ” імені М.Заньковецької Анастасія Майорова стала претенденткою на занесення до книги рекордів України в номінації “Найбільша колекція пейзажів на гарбузових зернятках”

Анастасія Майорова


Учениця Ніжинської школи мистецтв при КВНЗ “НУКіМ” імені М.Заньковецької Анастасія Майорова стала претенденткою на занесення до книги рекордів України в номінації “Найбільша колекція пейзажів на гарбузових зернятках”.

Про це стало відомо 3 лютого, а сьогодні, 9 лютого, начальник управління культури й туризму Валерій Примаченко на засіданні виконавчого комітету зачитав лист від викладача школи мистецтв Юлії Петренко з проханням до міської влади посприяти у виділенні коштів у сумі 6 тис. грн, аби профінансувати послуги з реєстрації рекорду України. 

Усього зерняток - 100 і 1. Цією кількістю хочуть показати, що всі ці пейзажі можуть існувати як окремі витвори мистецтва (мініатюра), так і бути поєднаними в одну спільну композицію – панно єдності, де ці мініатюри об’єднують і звеличують красу та велич нашої України.


Анастасія Майорова


Реєстрація рекорду відбудеться незабаром. Нещодавно Юлія Петренко разом зі своєю талановитою вихованкою їздили в Київ, де зустрілись із рекордною комісією. 

На даний момент колекція робіт юної майстрині знаходиться в Києві, згодом з'явиться і в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського.
 
Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали звернення. 

Організаторами рекорду є: 

- Президентський Фонд Леоніда Кучми «Україна» — благодійна організація, яка спрямована на гуманітарну діяльність для підтримки обдарованої молоді в Україні, а також — науково-експертну, аналітичну роботу та міжнародну співпрацю.
 
- Депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця й Благодійний фонд «Копиця» 
 
- Управління культури й туризму Ніжинської міської ради
 
Юлія Петренко – відмінник освіти України, володар гранду Президента України, викладач-методист школи мистецтв при КВНЗ «НУКіМ ім. М. Заньковецької», художниця.

Довідка: Юна художниця Настя Майорова родом із Мени, із чотирьох років відвідує Ніжинську дитячу школу мистецтв. Незважаючи на свій юний вік, має перемоги в обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах.

Зокрема, дівчинка здобула Гран-прі в Міжнародному відкритому конкурсі інтернет-малюнка «Марка дружби», у якому брали участь діти з восьми країн світу. На честь цієї перемоги Укрпошта випустила конверти з зображенням малюнка юної художниці тиражем 51 000 екземплярів.

У 2013 році в Словаччині Настя здобула почесне 2 місце в Міжнародному конкурсі «Сніжний Оскар».

У 2014 році – стала лауреатом Всеукраїнського проекту «Просто небилиці» у Львові. Дівчинка бере участь у міських конкурсах, благодійних акціях, проводить майстер-класи, захоплюється аквагримом. Відвідує гуртки фітодизайну, бісероплетіння, оригамі, вчиться грати на флейті. На «відмінно» навчається в школі.
 

Анастасія Майорова


Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: