Завантаження ...
banner

Як ніжинські студенти Карпатами мандрували

Напередодні Нового року викладач Ніжинського університету Ірина Філоненко організувала цікаву та пізнавальну подорож Карпатами. Поїхати туди змогли всі бажаючі: теперішні студенти НДУ, ті, що навчалися раніше та просто знайомі знайомих

 Карпати, Костянтин Дмитренко, мандрівка, Філоненко


Зимова сесія позаду, нарешті можна забути про безсонні ночі, проведені з підручниками та конспектами у підготовці до заліків та екзаменів, і добре відпочити.

Напередодні Нового року викладач Ніжинського університету Ірина Філоненко організувала цікаву та пізнавальну подорож Карпатами. Поїхати туди змогли всі бажаючі: теперішні студенти НДУ, ті, що навчалися раніше та просто знайомі знайомих.

Дорога промайнула досить швидко. Перше, що кидається в очі з вікна автобуса – це засніжені Карпати, які вражають своєю красою. Ми на місці – Ворохта радо зустрічає туристів. Трохи відпочивши, вирушили на прогулянку селищем. Гірське повітря, засніжені гори та привітні люди – одразу ж налаштовують на позитив.

Але наша подорож тільки починається, і вже наступного ранку ми вирушаємо до Буковелю. На лижах чи сноубордах ми не наважилися кататися, тому що ціна занадто захмарна, як для звичайних студентів – 980 гривень (на 1 людину), а от на екскурсійну подорож на підйомнику вирушили із задоволенням.

Підйомник починає свій рух, і разом з ним сам починаєш захоплювати красою Карпат: позаду залишаються лижники, сноубордисти, величезна кількість ялин та смерек, а попереду з'являються чудові краєвиди засніжених гір, верхівки дерев та сонце, яке заходить за обрій. Цього дня ми ще довго гуляли Буковелем: фотографувалися, пили гарячий глінтвейн у затишному кафе та купували сувеніри на згадку про це чудове місце, з надією повернутися сюди знову.

Карпати, Костянтин Дмитренко, мандрівка, Філоненко

Наступного дня ми вирушили до Верховини, де відвідали 2 музеї.  На перший погляд може здатися, що музеї - це нудно та банально. Сказати чесно, по дорозі до них я теж так думав. Але моя думка змінилася одразу ж, як тільки ми ступили на поріг «Музею гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика», де нас зустріла усміхнена жінка – донька засновника музею Наталія Гузак, яка розповіла, що за освітою вона лікар, і що ще 3 роки тому не вміла грати на жодному музичному інструменті, але все змінилося після смерті Романа Кумлика. 

Саме тоді донька зрозуміла, що повинна продовжувати справу всього життя її батька. За цей короткий проміжок часу вона навчилася грати на понад 15 музичних інструментах. І зараз не тільки сама грає на таких музичних інструментах, як трембіта, цимбали, скрипка, а ще й навчає відвідувачів музею.

Карпати, Костянтин Дмитренко, мандрівка, Філоненко


А от у «Музеї вишиванки» ми дізналися історію різних орнаментів, їх значення та змогли одягнути на себе етнічні костюми, яким вже понад 100 років, і відчути себе справжніми гуцулами.

Наступні декілька днів ми весело проводили час у Ворохті: каталися на санях, запряжених кіньми, лижах, санчатах, відвідали міст-віадук, який зберігся ще з австрійських часів, милувалися красою Карпат та мріяли повернутися сюди, для того, щоб відчути ці незабутні емоції, і знову поринути в казку.

5 днів цього чудового та незабутнього відпочинку промайнули досить швидко, і вже час повертатися додому. Вся група вирушає до Ніжина, а я їду на пошуки нових пригод до своїх родичів.

А ось що думають про цю подорож студенти НДУ:
 
 Валерія Довда:

«Цього року я була в Карпатах втретє, але кожен раз цей прекрасний край відкривається для мене по-новому. Чудові пейзажі та привітні люди не можуть залишити байдужим будь-яку людину.

Також мені пощастило з компанією. Разом ми розглядали красу, яка нас оточувала, каталися на лижах, дихали гірським повітрям і просто насолоджувалися відпочинком. Хочу подякувати Ірині Миколаївні за організацію поїздки.

Сподіваюся, це не остання наша подорож разом!»



 
Наталія Обмачівська:

«Відпочинок видався на славу!!! Мальовничі пейзажі Карпат та національний колорит заходу України справили незабутні враження!!!

Неможливо було оминути знаменитий Буковель, старовинну перлину Ворохти - міст Віадук, водоспад з кришталево чистою водою у Яремчі... Зокрема, ми мали змогу зустріти рік Вогняного Півня у теплому колі друзів...

Усі повернулися до своїх домівок з купою вражень та сувенірів.Звичайно, покидаючи цей чарівний куточок України, ми не забули кинути декілька монет за традицією, щоб згодом повернутися сюди. Тож, чекайте нас, Карпати!!!»

Анна Миронець:

«Я вже не перший раз в Карпатах, а саме в мальовничому селищі Ворохта, проте щоразу я отримую нові враження.
 
Адже гори, сама місцевість зачаровує тебе, і хочеться повертатися знову й знову. Цієї зими я відпочила від свого міста, і поїздку пригадую тільки з посмішкою: весела компанія, приємні гуцули, улюблена Ворохта, і Буковель - найкращий курорт України, наші зимові розваги, бесіди в кімнатах, цікаві екскурсії, зустріч Нового року...
 
Все це назавжди залишиться в моєму серці».


Карина Клименко:


«Поїздка в Карпати - це відпочинок,який запам'ятається на довгий час.

Гуцульський колорит, неймовірні краєвиди і дуже щирі люди - саме цим і славиться західна Україна.

 Дуже багато позитивних вражень і спогадів. Також хотілося б подякувати моїм друзям, з якими я відпочивала, адже завдяки їм цей відпочинок був дуже веселим і насиченим.»

 
 



Отже, зима триває, і Ви теж можете вирушити кудись у захоплюючу подорож, яка здатна змінити життя та засвітити його веселими барвами.

Пам'ятайте, що Україна – прекрасна країна, яка здатна зачарувати своєю красою та чудовими краєвидами. Подорожуйте – життя одне, і його потрібно провести весело та змістовно. 

 Костянтин Дмитренко

Карпати, Костянтин Дмитренко, мандрівка, Філоненко

Карпати, Костянтин Дмитренко, мандрівка, Філоненко

Карпати, Костянтин Дмитренко, мандрівка, Філоненко
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: