Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинському районі правоохоронці впіймали мисливців зі зброєю

До Ніжинського відділу поліції 13.02.2017 року у вечірній час надійшло повідомлення від екологічного інспектора про те, що поблизу села Перебудова в мисливських угіддях, урочище «Твані», було зупинено автомобіль з мисливцями


До Ніжинського відділу поліції  13.02.2017 року  у вечірній час надійшло повідомлення від екологічного інспектора про те, що  поблизу села Перебудова в мисливських угіддях, урочище «Твані», було зупинено автомобіль з мисливцями.

Під час спільного рейду слідчо-оперативної групи Ніжинського відділку поліції  разом з громадським інспектором Державної екологічної інспекції в Чернігівській області було перевірено групу осіб, які пересувалися на власному автомобілі «Нива» по мисливським угіддям в темний час доби.

Під час огляду автомобіля було виявлено мисливську нарізну зброю системи СКС з набоями до неї, яка належала одному із мисливців, також було виявлено пристрій для нічного спостереження. У ході подальшої перевірки встановлено, що зброя законних підставах належить на одному із мисливців. Набої, якими була споряджена зброя, відносяться до категорії мисливських боєприпасів.

Все це дає право вважати, що метою мисливців було незаконне полювання в нічний час. Відповідно до законодавства України полювання  в темний час доби заборонено, що стало підставою складення протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 85 КУпАП (щодо порушення правил полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час), а також складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 191 КУпАП (щодо порушення громадянами правил носіння або перевезення вогнепальної зброї та припасів). Вказані протоколи направлені на розгляд до суду та адміністративної комісії місцевого самоврядування.

У порушників вилучено нарізну мисливську зброю системи СКС калібру 7,62х39 та 20 набоїв до неї, а також пристрої для нічного полювання.

Працівниками поліції дану подію було зареєстровано в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень Ніжинського ВП ГУНП та проводиться перевірка причетності даних порушників до скоєння аналогічних фактів незаконного полювання. 

Ніжинський відділ поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: