Завантаження ...
banner
banner

Новий флюорограф хочуть розмістити на базі пологового будинку

21 лютого на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко запропонував розмістити новий флюорограф на 1 поверсі пологового будинку на території дитячої поліклініки

Флюорограф


21 лютого на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко висунув пропозицію розмістити флюорографічний кабінет на 1 поверсі пологового будинку на території дитячої поліклініки, справа.

Як відомо, восени минулого року міська лікарня придбала новий сучасний флюорограф Київського виробничого об’єднання «Медапаратура», який коштує близько 1,5 млн грн, але розмістити його ніде. Обладнання потрібно поставити в приміщення, яке відповідає певним вимогам. Спочатку його планували встановити в рентген-кабінеті поліклініки по вулиці Успенській, проте те приміщення не відповідає вимогам.
 
За словами Олександра Михайловича, частина приміщення, куди хочуть перемістити новий флюорограф, потребує капітального ремонту на суму близько 285-300 тисяч грн. Але ця вартість, як повідомляє головний лікар міської лікарні, є меншою, ніж планувалося витратити на реконструкцію старого приміщення рентген-кабінету біля поліклініки. 
 
Присутніх на комісії цікавило питання, чи розміщений на базі пологового будинку флюорограф не буде впливати на розповсюдження хвороб, чи не нестиме якусь загрозу за собою.
 
Олександр Костирко запевнив, що вже виготовлена проектна документація й питання радіаційної, протипожежної та інфекційної безпеки узгоджені. По-друге, у Генеральному плані на 2 поверсі пологового будинку проектом передбачене функціонування рентген-кабінету. До того ж, флюро – та ренген-кабінети зазвичай будуються окремо від приміщень. 


“На 2 поверсі є спеціальне приміщення, де раніше стояв рентген-апарат. Коли в Ніжинській міській лікарні зламалось подібне обладнання, Валерій Михайлович Якуба передав його нам. Він був демонтований з пологового будинку. Усе повертається на свої місця. Єдине, що ми на 1 поверсі плануємо розмістити сучасний флюорограф, а для рентген-кабінету приміщення вже готове, яке раніше вже було пристосоване для цього”,- наголосив Олександр Михайлович. 

За словами головного лікаря міської лікарні, флюорографічний кабінет необхідний жінкам, які народжують, тому обов'язково разом зі своїми чоловіками перед випискою вони проходять флюорографічне обстеження. Через це породіллям потрібно їхати до поліклініки, щоб пройти обстеження або ж зробити це в районній лікарні, перед цим заплативши там благодійні внески та простоявши в черзі. 



Олександр Костирко також підкреслив на тому, що є певний термін встановлення флюорографу. Якщо не буде вирішено, куди перенести нове обладнання, то міська лікарня втратить гарантійне безкоштовне обслуговування. Тож із цим не потрібно затягувати. 

Вислухавши доповідачів, члени комісії вирішили це питання винести на розгляд сесії. 
 
Додамо, що якщо сесія міської ради затвердить місце розташування нового флюорографу, то їх у Ніжині буде 2: старий - біля поліклінічного відділення та новий - на базі пологового будинку. 
 

Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: