Завантаження ...
banner
banner

У гімназії №3 зустріли Масляну

Масляного тижня в Ніжинській гімназії №3 за ініціативи волонтерського загону «Хоробрі соколи» було організовано та проведено вже другий в цьому навчальному році благодійний ярмарок солодощів

Масляна


Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного Масляного тижня, за який чи не кожен українець встигає з’їсти велику кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік.

Саме Масляного тижня в Ніжинській гімназії №3 за ініціативи волонтерського загону «Хоробрі соколи» (командир – Михайло Кот) було організовано та проведено вже другий в цьому навчальному році благодійний ярмарок солодощів. Гімназисти продавали солодощі та від кожного класу передавали пакунки з смаколиками для людей, які, на думку адміністрації гімназії, найбільше цього потребують - бійці, що перебувають на Сході України.

До Дня Святого Миколая волонтерським загоном вже були передані речі для воїнів та для дітей з обмеженими можливостями в зону АТО під Маріуполем та в Ніжинський будинок - інтернат. Але волонтерський загін «Хоробрі Соколи» вирішив продовжити добру справу та допомогти людям похилого віку в товаристві «Червоного Хреста» в Ніжині (директор – Наталія Саєнко). Учні передали пакунки з солодощами, а також влаштували чаювання разом з людьми похилого віку. У закладі панувала приємна та дружня атмосфера, така зустріч залишила в учнів приємні враження та позитивні емоції.


Масляна


«Масляна щедра всіх разом збирає, щедро частує й пригощає». Саме таку назву мало родинне свято для учнів та батьків Ніжинської гімназії № 3. 

Адже Масляна – традиційне веселе свято, що дійшло до нас із часів язичництва Київської Русі. Це останній тиждень перед Великим Постом. Тому 23 лютого святкували Масляну учні, батьки та вчителі гімназії. В актовій залі відбулася розважально-театралізована постановка, організована класними керівниками 8-х класів Тамарою Біленко, Людмилою Шиловою, Оксаною Штайнеккер, що супроводжувалася танцями, піснями, костюмованими виступами. Родзинкою заходу став виступ аматорського колективу «Троїсті музики». 
 
Другою частиною свята стали ігри та розваги для дітей і дорослих, влаштовані на вулиці. Перетягування канату, імпровізоване катання на конях, піднімання гирі згуртувало батьків та дітей. А найактивнішому й найвправнішому учаснику дісталася в’язка бубликів. 


Масляна


Спеціально для свята за давніми народними ескізами вчитель трудового навчання Микола Примак виготовив опудало Масляної, яке під супровід веселих пісень було спалено на подвір’ї. Учасники дійства мали гарні народні костюми, були підв’язані українськими хустками та стрічками; деякі прикріпили квіти до головних уборів.

Батьки учнів влаштовували чаювання серед столітніх дерев: розливали духмяний чай із самоварів та пригощали млинцями, варениками, пирогами. Мешканці мікрорайону, зачувши звуки музики та побачивши гуляння на шкільному подвір’ї, підходили, залучалися до участі. Свято Масляної, організоване вчителями, учнями, батьками гімназії, багато кому сподобалося.


Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна

Масляна


Заступник директора з виховної роботи Барбашина О.В.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: