Завантаження ...
banner
banner

Цілий світ Насті Майорової на зерняті...

Школа мистецтв при Ніжинському училищі культури й мистецтв імені М.Заньковецької давно відома в області завдяки її талановитим вихованцям

Анастасія Майорова


Школа мистецтв при Ніжинському училищі культури й мистецтв імені М.Заньковецької давно відома в області завдяки її талановитим вихованцям. Адже серед них - численні переможці, призери та учасники багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів, виставок і показів. Саме тут відточує майстерність і розкриває свій талант і 11-річна художниця Анастасія Майорова, неординарні роботи якої відомі далеко за межами рідного міста.


30 картин за місяць...
 
Вчиться малювати Настя з чотирьох років. Із перших занять дівчина проявила неабиякий хист до творчості. Непересічний талант дитини помітила й наставниця - викладач-методист Ніжинської школи мистецтв художниця Юлія Петренко. Відтоді вони з Анастасією працюють у різних техніках, експериментують із формами, фарбами та ідеями.
 
Творчість обдарованої дитини не залишає байдужими й досвідчених митців та поціновувачів образотворчого мистецтва. Адже Настя, незважаючи на юні роки, вже має три виставки власних робіт. Остання, до речі, відбулася минулого тижня в столичному музеї Максима Рильського. Підтримує Анастасію в її починаннях Президентський фонд Леоніда Кучми, завдяки якому дівчина має змогу відвідувати різноманітні культурно-просвітницькі заходи.


Анастасія Майорова


У 8-річному віці Анастасія Майорова взяла участь у Міжнародному конкурсі «Марка дружби», що відбувався за підтримки «Укрпошти». Поважне журі творчого змагання в складі всесвітньовідомих художників та мистецтвознавців нагородило обдаровану ніжинку Гран-прі. А її малюнок було розміщено на поштових конвертах, що розійшлися Україною більш ніж 50-тисячним тиражем.

Тем для творчості юній художниці не позичати. Виконує академічні роботи, а також залюбки малює те, що народжує серце. Зображує Настя й реальну красу, яка її оточує. У персональній колекції дівчини є мальовничі пейзажі, зображення величних архітектурних витворів, яскраві картини тварин та людей.
 
- Наша Настя ще й неймовірно працьовита, - розповідає про свою вихованку Юлія Петренко. - Пригадую, як нещодавно нам запропонували презентувати картини Анастасії на одному почесному заході. Ми взялися перебирати роботи й виявилося, що нових картин вкрай мало. Тоді ми почали напружено працювати. У Насті було натхнення, і за якийсь місяць вона написала понад 30 картин. До речі, усі вони виконані в різних техніках.
 

Претендентка на рекорд
 
Якось, перебуваючи в Києві, Настя Майорова і Юлія Петренко зустріли давню знайому - представника Президентського фонду Леоніда Кучми Тетяну Мельник. Вона розповіла гостям із Ніжина про дівчинку, котра у свої два з половиною роки встановила рекорд України як найменша художниця. Подібна ідея з’явилася і в наших героїнь. Маючи стільки здобутків, чому б не спробувати піти на рекорд? Тим паче, у Юлії Петренко швидко визрів задум оригінального витвору. Знаючи свою ученицю як натуру цілеспрямовану, витончену й навіть скрупульозну, наставниця запропонувала 11-річній Анастасії створити картини на гарбузових зернятах. Дівчинка спробувала - і в неї все вийшло.

Читайте також: Ніжин може поповнитись ще одним рекордсменом
Підтримали претендентку на рекорд депутат обласної ради Наталія Копиця, а також Управління культури міської ради. Так народилася сто одна різнобарвна насінина. Талановиті дитячі руки дбайливо й детально зобразили на кожному гарбузовому зерняті цілий світ. На одному - українська хата, на іншому - гай, а ще - каченя в ставку, величний храм тощо... Кожну насінину можна одночасно розглядати як окремий мініатюрний витвір, а також поєднати у велике панно, що символізує єдність нашої різнобарвної країни, котра, як і талановитий доробок Анастасії Майорової, теж складається з маленьких різноманітних частин...


Анастасія Майорова


Михайло Ломоносов, "Деснянка" №8 (641) від 23 лютого 2017

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: