Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відбудеться прес-тур "Успішна та ділова жінка міста"

Турботливі мами та люблячі дружини, успішні бізнес-леді та керівники підприємств й організацій, науковці, військовослужбовці, волонтери – інколи здається, що сучасна жінка може все

Прес-тур


Турботливі мами та люблячі дружини, успішні бізнес-леді та керівники підприємств й організацій, науковці, військовослужбовці, волонтери – інколи здається, що сучасна жінка може все. Але чому ж так мало жінок серед депутатів усіх рівнів, міністрів і керівників обласних адміністрацій, мерів? Обговорити цю важливу тему представники чернігіських ЗМІ пропонують 3 березня під час прес-туру до Ніжина.

Для участі в прес-турі обов'язково завчасно акредитуватись за посиланням.

З нагоди Міжнародного дня прав жінок журналісти хочуть зустрітися з активістками Ліги «Ділова жінка» Ніжина (керівник – Тамара Стратілат), дізнатися про їхню громадську та благодійну роботу. Також планують відвідати підприємства, створені жінками (зокрема, це фабрика м’якої іграшки ПП «Копиця», Будинок моди "VERBA" та магазин одягу для жінок «Pussy-willow», що нещодавно відкрився в Ніжині), поспілкуватися з жінками-військовослужбовцями однієї з військових частин міста, відвідати деякі цікаві об’єкти соціальної сфери (дошкільна група в навчально-виховному комплексі «Престиж»).
 
Також представники ЗМІ хочуть познайомитися з діяльністю міської молодіжної громадської організації «Клуб «АртМодельСтудія», що підтримує обдарованих дітей, дітей з особливими потребами, дітей-сиріт, приділяє увагу дитячій творчості, організації змістовного дозвілля. Загалом, у ході прес-туру будуть говорити про жіноче лідерство, їхній стиль управління, бізнес, захист прав та творчу реалізацію.
 
До відома: Міжнародний день прав жінок був започаткований в 1910 році на Міжнародному конгресі жінок-соціалісток у Копенгагені, де понад 100 делегаток із 17 країн підтримали цю пропозицію. У 1911 році понад мільйон жінок у країнах Європи вийшли на вулиці 8 березня з вимогами рівних політичних і громадянських прав. Щороку число учасниць таких акцій зростало, а з початком Першої світової війни серед вимог протестувальниць з’явилися й гасла про припинення війни.
 
У 1977 році ООН запропонувала країнам-учасницям щорічно навесні відзначати День прав жінок. Із того часу 8 березня привертає увагу урядів до спільних проблем жінок – від бідності до насильства, від недоступності освіти до проблем здоров’я, від економічної дискримінації до політичної участі. У радянській Україні первісний смисл свята було спотворено, акценти було зміщено на свято «краси, любові, весни, жіночності». Після здобуття Україною незалежності українські громадські жіночі організації виявили разючі масштаби й прояви дискримінації щодо жінок та розпочали боротьбу за досягнення реальної гендерної рівності.

media-center.net.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: