Завантаження ...
banner
banner

Обрано три фінальних варіанти бренду міста. А якщо додати четвертий?

Триває голосування за бренд Ніжина. На даний момент обрано три варіанти, один із яких невдовзі стане брендом міста

Бренд Ніжина


Триває голосування за бренд Ніжина. На даний момент обрано три варіанти, один із яких невдовзі стане брендом міста.

Творчий конкурс розпочався ще в квітні минулого року. Усього на розгляд оргкомітету було подано 18 заявок. За словами голови оргкомітету, заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка, конкурсні роботи мали бути актуальними, здатними зацікавити широку аудиторію, привернути увагу до Ніжина як унікального історико-культурного осередку України.

Читайте також:
 Обрано три варіанти бренду Ніжина
 
3 березня на сесії міської ради депутат Ігор Шалай звернувся з неочікуваною пропозицією включити до переліку фінальних конкурсних робіт четвертий, авторка якого, за словами Ігоря Шалая, не встигла взяти участь у конкурсі та розповсюдити свій проект, запізнившись на кілька днів. На думку депутата, у цій пропозиції найбільш вдало викладений асоціативний ряд, що допоможе туристу скласти найточніше уявлення про Ніжин.


Бренд Ніжина


Серед присутніх така пропозиція викликала неоднозначі думки та суперечки. Багато хто не погоджувався та сумнівався, чи це буде чесно й справедливо по відношенню до інших конкурсантів, адже всі мали рівні умови. 

“Конкурс на бренд міста триває майже рік. Мені дивно чути, що хтось запізнився на 2 дні. Відбір уже закінчився, триває голосування. Якщо розглядати цю нову пропозицію як бренд, то поза конкурсом, оприлюднювати його через соціальні мережі та використовувати у якихось загальноміських заходах, святах. Ми не можемо зупинити чи перервати сам процес голосування. Це все-таки конкурс, його обговорювала громадськість міста. Якщо включити 4-ого фіналіста, то потрібно прибрати якийсь проект, бо в Положенні таких передбачено лише 3. Тоді треба скасувати результати змагання та почати конкурс заново”, - повідомив заступник міського голови й голова оргкомітету Ігор Алєксєєнко. 

Геннадій Дудченко висловився проти включення нового варіанту в перелік фінальних робіт, причому категорично: “Конкурс має початок та свій кінець. Він логічно йде до свого завершення, відібрано три варіанти абсолютно заслужено й обґрунтовано. Ще раз піднімати всю бучу заради одного проекту, на мою думку, неправильно та непотрібно, є порушенням елементарних правил гри”.
 
На думку Костянтина Смалія, якщо 4 проект включити в перелік конкурсних робіт, то комісія його не прийме принципово; і ті фінальні варіанти - те, на що спромоглася громада міста, не потрібно щось доповнювати та змінювати. 


Бренд Ніжина


Слід зазначити, що виконавчий комітет затвердить результати голосування на бренд міста. Право на інтелектуальну власність передасться Ніжинській міській раді, бренд знаходитиметься на її балансі. 

Того дня якогось рішення прийнято не було, пропозиція викликала обговорення, на цьому все й закінчилось. Більшість стоялана тому, щоб нічого не змінювати та не ускладнювати, аби вся процедура плавно йшла до свого завершення. Втім, після оголошення результатів голосування, можливе обговорення подальшої долі даного проекту. 
 

Бренд Ніжина


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: