Завантаження ...
banner

Колекція одягу з кукурудзиння юної ніжинської дизайнерки підкорює модні подіуми

16-річна ніжинка Аліна Синяк – це не лише обдарована дитина. Її по праву можна назвати яскравою особистістю


16-річна ніжинка Аліна Синяк – це не лише обдарована дитина. Її по праву можна назвати яскравою особистістю. Національний конкурс «Диво-дитина», Міжнародний дитячий екологічний форум «Зелена планета», Національний конкурс української народної іграшки, Міжнародний конкурс «Школа Успіху» Фонду Братів Кличків - і це лише частина перемог дівчинки. Вона одна з найбільш титулованих фітодизайнерів країни. Три роки поспіль отримувала звання «Обдарована дитина України». А ще ім’я цієї тендітної красуні внесено до Книги пошани України. 

Почалося все з ляльок-оберегів, які Аліна вдягала в екологічне вбрання. Сьогодні замість ляльок – справжні моделі, серед яких і сама дизайнерка, яка вже не перший рік опановує мистецтво дефіле в театрі моди «Перлина» Ніжинського клубу «АртМодельСтудія».
 
«Від копіювання вже відомих форм я перейшла до виготовлення новаторсько-авторських виробів та оздоблення одягу, у яких поєдную використання народних традицій та символіку декоративно-прикладного мистецтва з власною, авторською інтерпретацією, - розповідає Аліна. - Давнє українське ремесло навчилася відроджувати в зразковому художньому колективі «Фітодизайн» Ніжинського будинку дітей та юнацтва. Із семи років я там навчаюся. Із того часу мене й не покидає натхнення. Я створюю прикраси, аксесуари, різні сувенірні вироби. Особливість у тому, що всі вони із природних матеріалів: сіна, соломи, духмяних трав, вербових гілочок, кукурудзиння».



Останнє має місце в колекції «Світе ясен цвіт», яка, до речі, вже встигла отримати міжнародне визнання на конкурсі «Перлина Fest» та Гран-прі Національного дитячого конкурсу моделей і дизайнерів "Ukrainian Fashion Kids". Десять суконь, виготовлених із натуральної тканини та оздоблених аксесуарами з кукурудзиння, створеними авторкою за давньоукраїнською технікою. Кожне вбрання символізує якусь пору року. Доповнили неповторний ансамбль прикраси для волосся та віночки також із «цариці полів». Ці колекційні роботи вражають технікою виконання та незвичними образами. На еко-дефіле професійно крокують юні моделі з «Перлини», демонструючи вдалу колекцію на модних подіумах.

«Зазвичай, картини, сувеніри, ляльки, які я створюю власноруч, дарую близьким та рідним людям. А ще воїнам АТО. Це здебільшого амулети й обереги. Моєю найзаповітнішою мрією є вільна Україна без війни. Свої колекції я зберігаю вдома, де вже є домашня виставка виробів із кукурудзиння. Я хочу поєднати своє життя з біотехнологіями. Хочу, щоб моя професія приносила людям користь, а мені задоволення», - підсумувала юна майстриня.
 




Сніжана Божок,"Чернігівщина" №10 (619) від 9 березня 2017

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: