Завантаження ...
banner
banner

Наречені і досі побоюються народних прикмет

Закохані, як і раніше, побоюються народних прикмет, тому не проявляють великого бажання одружуватись у високосні роки (як приклад – 2012, 2016)


Закохані, як і раніше, побоюються народних прикмет, тому не проявляють великого бажання одружуватись у високосні роки (як приклад – 2012, 2016). 

При порівнянні інформації з офіційних сайтів Головних управлінь статистики (таб. 1) в областях з приблизно однаковою кількістю населення (таб. 2) простежується схожа тенденція укладення шлюбів та їх розірвання.

У рік, коли лютий має не 28, а 29 днів – одружень найменше. Проте, вже у наступні роки показник зареєстрованих актів цивільного стану зростає.
 
Закохані, як і раніше, побоюються народних прикмет, тому не проявляють великого бажання одружуватись у високосні роки (як приклад – 2012, 2016). 
 

У 2015 році середній вік чоловіків, які вперше взяли шлюб у Чернігівській та Херсонській областях, становив 28 років, жінок – 25. На Тернопільщині та Волині молодь одружується раніше: чоловіки у 26 років, жінки у 23.

– 40% розлучень припадає на перші три роки подружнього життя. Пропорційно можна сказати, що на три укладені шлюби – два розлучення. Але хочеться відзначити, що з початком антитерористичної операції на сході країни кількість одружень в області зросла. Можливо, це тому, що в біді люди більше відчувають єднання, – зазначила Наталія Іванцова, начальник Чернігівського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в області.
 
На сьогодні розірвання шлюбу державним органом РАЦС здійснюється лише для подружжя, яке не має дітей. У випадку, коли в родині виховуються неповнолітні діти, розлучення – лише у судовому порядку. Цю процедуру прискорювати не планують.
 

Сучасні новації спрощують та наближають до населення послуги, передбачені сімейним законодавством. Проте важливо пам’ятати, що легкість та доступність сервісу – не причина для зміни сімейного стану. Підходити до цього питання потрібно виважено та обмірковано.




cntime.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: