Завантаження ...
banner
banner

Чому Анатолій Вершняк збирається писати заяву до СБУ

Керівник ДКП “Комунальний ринок” Анатолій Вершняк збирається звернутися в СБУ й написати заяву на депутата міської ради Юрія Галату за те, що той, на думку підприємця, погрожує не тільки його життю, а й благополуччю всього підприємства

Анатолій Вершняк


Керівник ДКП “Комунальний ринок” Анатолій Вершняк збирається звернутися в СБУ й написати заяву на депутата міської ради від “Укропу” Юрія Галату за те, що той, на думку підприємця, погрожує не тільки його життю, а й благополуччю всього підприємства, підбурює працівників до страйку.

Особливим приводом до побоювань начальника “Комунального ринку” стало те, що на останньому засіданні з майнових і житлово-комунальних питань, як зазначив Анатолій Вершняк, Юрій Галата звернувся до нього на “ти”, показав на нього пальцем, імітуючи вистріл, помітивши, що з нього сміються.

“Є Кодекс депутата, якого треба притримуватись”, - висловився Анатолій Вершняк. Тому він налаштований рішуче. 
 
Усе почалося з конфлікту підприємців “Комунального ринку” з їхнім очільником через можливе підвищення орендної плати за торговельне місце для останніх. З'ясування стосунків між обома тягнеться вже досить довго. Відбулося щонайменше 3 засідання з майнових питань, присвячені суперечливому питанню, проте спільної згоди та компромісу ніхто не знайшов. Навпаки - пристрасті все більше розпалюються та набирають обертів, загрожуючи стати справжнім “землетрусом”, вибухом пришвидшеної дії не тільки в стінах міської ради, а й вплинути на подальше життя всієї громади. 



Підприємці висловлюють недовіру до свого керівника, вказують на некомпетентність, неповагу й хамське ставлення до своїх працівників, навіть збирають підписи на звільнення останнього. На кожне засідання з'являється мало не весь зал підприємців, що закликають, аби їх почули та вели з ними конструктивний діалог, а не ігнорували їхні дії (як це робить Анатолій Вершняк).

Так, вислухавши звіт дирекції “Комунального ринку” щодо дохідної й витратної частини по ринках, ініціативна група підприємців так і не змогла зрозуміти, на яких підставах хочуть підвищити їм орендну плату, поставили під сумнів доцільність використання коштів підприємства, справедливість розрахунків. За їхніми словами, точних розрахунків не було надано, цифри - узагальнені, без відповідної документації, обґрунтування, кошти ідуть незрозуміло куди.. Питань більше, ніж відповідей, а пояснювати їм ніхто нічого не намагається. 
 
“Якщо б пан директор доцільно використовував кошти підприємства, виклав би все з власної кишені, поставив ринок на ноги, - ми б подивилися, як би він говорив, що ринок на Вороб'ївській (колишня вулиця Орджонікідзе) нічим не зайнятий. Де ділись 10 ролетів та засоби цього ринку? За 2 роки в нас лише були відремонтовані урни, пофарбовані ворота, щебінь викладений, встановлені відеореєстратори в туалетах, проте облагороджують ринок на Незалежності. Нам нічого не хочуть зробити, кошти не вкладають”, - висловила своє обурення член ініціативної групи підприємців на засіданні з майнових питань.



“Чому одні підприємці платять по новому тарифу, а інші по старому? Перед тим, як щось зробити, потрібно з'ясувати, що зробили. Проте плани в нас космічні”, - продовжив місцевий активіст Станіслав Прощенко.

Про те, що фактично нічого за 2 роки підприємством не було зроблено підсумував і голова комісії з майнових питань Володимир Башинський, але, за його словами, якщо директор не має “харизми спілкування”, це не означає, що керівник не відповідає зайнятій посаді.
 
“Укропівець” Юрій Галата наголосив на тому, що потрібно змінювати таких керівників. Якщо це не буде зроблено, то він як депутат проситиме підприємців підтримати страйки, блокування.

“Хай мене карають за це, але я закликатиму людей. Міський голова з нас знущається? Нагороджує “Людиною року” тих керівників, які нічого не зробили. Що потрібно зробити, аби нас почули? Завтра й післязавтра лише обіцянки. Як у цьому місті можна досягти справедливості? Підприємці - терплячі люди. У них, як і в усіх, є сім'ї, діти. Їм не потрібне це з'ясування стосунків. Чому наша місцева влада не розуміє, що треба їх почути, аби не було гірше. Після останніх подій я зрозумів: аби досягти свого, потрібно діяти радикально, підніматися, блокувати, бо не можемо ми домовитись словами з нашою владою”, - обурився Юрій Галата.



Це, як бачимо, добряче зачепило Анатолія Вершняка, який вважає, що став заручником деяких політичних сил, вбачив загрозу й небезпеку своєму життю.

Вчора, 23 березня, на засіданні виконавчого комітету він звернувся до міського голови, щоб юридичний відділ дав правову оцінку загальних зборів ініціативної групи підприємців, обрання активу, “які не мають жодного відношення до трудового колективу”. За його словами, коли він запитав у знайомих підприємців, що їх не влаштовує й чому збирають підписи на його звільнення, - ті відповіли, що такого не підписували. До них нібито прибігали з чистими аркушами й просили поставити підпис щодо орендної плати, а не за звільнення Вершняка.
 
Керівник “Комунального ринку” також запевнив, що підняття орендної плати проходитиме поетапно: 10 % за перший квартал, 15 % - за другий, 10 % - за останній. Якщо підприємство вийде на рентабельність до 20 %, то при піднятті навіть на 10 % підвищуватись ціна не буде, - пообіцяв очільник ринку.



Допитливість підприємців Анатолій Вершняк назвав прямим втручанням в роботу підприємства:

“Дають запити, які на голову не налазять. На минулому засіданні їм пояснили всі цифри. Але якщо люди не розуміються в цьому… Ми жодного з пунктів не порушили. Це пряме втручання в роботу підприємства. Якщо комусь щось не подобається - хай звертається до суду”.
 
Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що всі звіти комунального підприємства оприлюднюються на сайті міської ради. Усе прозоро, публічно й відкрито. Була зустріч із ініціативною групою підприємців, на якій запропоновано дочекатися звіту “Комунального ринку” в квітні. Там можна поставити всі хвилюючі питання, проаналізувати роботу підприємства та приймати після чого якесь рішення. “Тут “махновщина” не повинна бути. Давайте робити все послідовно, виважено й спокійно”, - підсумував міський голова. 



Член виконкому й Народної ради Юрій Римський звернувся до Анатолія Вершняка й запропонував йому з'їздити туди, звідки повернувся Юрій Галата, аби дізнатись реакцію суспільства. Він запитав, чому на виконком не запросили іншу сторону, та наголосив на тому, що потрібно брати до уваги думку колективу, що працює на зазначеному комунальному підприємстві.

Чим обернеться протистояння, чи вирішиться конфлікт та які дії міської влади в подальшому можна буде дізнатись на комісії по законності, що відбудеться сьогодні, о 14.00. 









Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: