Завантаження ...
banner
banner

Боротьба за перехід на ніжинському вокзалі триває

16 березня в Ніжинському міжрайонному суді відбулося перше судове засідання у справі про відкриття переходу на платформу №2 через колії на залізничній станції "Ніжин"


16 березня в Ніжинському міжрайонному суді відбулося перше судове засідання у справі про відкриття переходу на платформу №2 через колії на залізничній станції "Ніжин".

Нііжинці вкотре відстоювали своє право переходити залізницю по наземній платформі, а не підніматися на пішохідний міст заввишки понад 10 метрів. Борються за це вони вже не перший рік.
 
Перехід через наземну чернігівську платформу закрили після ремонту - в жовтні 2013 року. Мотивували безпекою пасажирів. Хоча, як стверджують останні, на шляхах постраждало набагато менше людей, ніж на мосту.
 
- Про яку безпеку можна говорити, коли пенсіонерам, інвалідам, мамам з колясками та й просто пасажирам з важкими сумками доводиться лізти на таку висоту! - Каже один з активістів, 74-річний в.о. голови громадської організації «Ніжинські патріоти» Олександр Богдан. - Згідно з українським законодавством, відкрити тут наземний перехід можна, ось тільки залізничники не вважають за потрібне йти назустріч проханням людей. Хоч самі тим переходом справно користуються.
 
Ніжинці зверталися в різні інстанції, навіть відправляли листи до адміністрації президента, прем'єр-міністра та генерального прокурора, але, як то кажуть, віз і нині там! Вирішили шукати правди в суді. Ось тільки на перше слухання представники станції «Ніжин» так і не з'явилися, попросивши відкласти засідання через відрядження начальника.
 
- Вони просто тягнуть час, тому що знають, що правда на нашому боці! - Переконаний Олександр Романович. - Головне зараз - зібратися і разом відстояти свої інтереси. Тому всіх бажаючих, всіх, хто не хоче ходити по тому високому мосту, запрошуємо підтримати нас в суді 10 квітня. Перемога буде за нами!

Катерина Дроздова, "ГАРТ" №12 (2817) від 23 березня 2017
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: