Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець викопав ручну гранату

24 березня о 06:50 до Служби порятунку «101» у місті Ніжин надійшло повідомлення про те, що під час земляних робіт на власній присадибній ділянці по вулиці Овдіївській місцевий житель виявив предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний

Граната


24 березня о 06:50 до Служби порятунку «101» у місті Ніжин надійшло повідомлення про те, що під час земляних робіт на власній присадибній ділянці по вулиці Овдіївській місцевий житель виявив предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний.

Про цю знахідку чоловік одразу сповістив рятувальників. Місце виявлення вибухонебезпечного предмету було взято під охорону співробітниками Національної поліції

Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС у Чернігівській області, які прибули за викликом, ідентифікували небезпечний предмет, як ручну гранату РГД-5 часів Другої світової війни. Після проведення необхідних робіт та обстеження прилеглої території, вибухонебезпечний предмет вивезли спецавтомобілем у визначене безпечне місце та о 13:30 знищили. 


Граната


Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. 

Слід пам'ятати, що боєприпаси часів війни несуть загрозу життю й здоров'ю людей, тож їх знешкодженням мають займатися лише фахівці. У випадку виявлення вибухонебезпечних або схожих на них предметів необхідно негайно сповістити рятувальників за номером "101" або правоохоронців за номером "102".
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: