Завантаження ...
banner
banner

Як живе ринок на вулиці Незалежності?

Пожежа на комунальному ринку привернула увагу громадськості до проблем ринків, їх фінансування та безпеки, окрім того під час спілкування з підприємцями прозвучала думка, що кошти, які виділялися для ринків були, мовляв, потрачені для ринку на вулиці Незалежності


Пожежа на комунальному ринку привернула увагу громадськості до проблем ринків, їх фінансування та безпеки, окрім того під час спілкування з підприємцями прозвучала думка, що кошти, які виділялися для ринків були, мовляв, потрачені для ринку на вулиці Незалежності.

Тож, щоб розставити всі крапки над «І» щодо ринку на вулиці Незалежності  ми спілкуємось з підприємцем що орендує цей ринок Муратханом Галандаровим та головою ОСББ будинку що поруч з ринком, Сергієм Никонцем.
 
Дізнаємось, що ринок почали обживати після того, як підприємці, що торгували на вулиці Московській почали переходити або на новий ринок біля Остра (хоча там майже ніхто зараз не торгує) або на ринок на Незалежності. 
 
Проте ринок на Незалежності тоді виглядав як необгороджений, непідготовлений майданчик. За кошти «Комунального ринку» сюди було  завезено декілька вантажівок щебеню,зокрема цього року туди було завезено лише дві машини.
 
Потім підприємець Галандаров за свої кошти та з письмовим погодженням дирекції ринку профінансував решту висипки, обладнав спеціальне місце для сміттєвих контейнерів, встановив огородження ринку, ворота з підїздом, а також клумби біля території. Зараз за рахунок комунального підприємства «Комунальний ринок» проводиться електромережа.
 
До речі, щодо огороди. Огородження ринку вирішило відразу кілька проблем.
 
По-перше, позаду ринку з’явився вільний прохід для людей, яким не заважають машини торговців. 
 
По-друге, підприємці, що залишаються на території ринку зі своїми машинами на ніч, почуваються більш захищеними від нетверезих шукачів пригод.

В планах, забезпечити ринок електроенергією, та, відповідно, освітленням, також встановити контейнери для сміття. 
 
Загалом, на облаштування території ринку, підприємець потратив, приблизно 50 тисяч гривень власних коштів. І, за його словами достатню підтримки з боку дирекції комунального підприємства або хоч яку пільгу, в тому числі щодо оренди, від комунального підприємства «Комунальний ринок» він не отримав.
 
В подальшому є думка звернутися до влади міста, щоб за можливості отримати певну пільгу. Загалом, планується розвивати ринок, як в напрямку оптової, так і роздрібної торгівлі.













Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: