Завантаження ...
banner
banner

Центр туризму й Станцію юних техніків хочуть перенести

Ніжинську станцію юних техніків та Центр туризму й краєзнавства учнівської молоді хочуть перенести. Про це заговорили 4 квітня на комісії з питань соціального захисту населення, освіти та культури

СЮТ, ЦТКУМ, перенесення


Ніжинську станцію юних техніків (СЮТ) та Центр туризму й краєзнавства учнівської молоді (ЦТКУМ) хочуть перенести. Про це заговорили 4 квітня на комісії з питань соціального захисту населення, освіти та культури. 

Як відомо, СЮТ та ЦТКУМ славляться досягненнями й перемогами своїх вихованців, є закладами з національно-патріотичного, спортивного та колективного творчого виховання. У СЮТ розміщено кілька установ, які підпорядковані Управлінню освіти: власне Станція юних техніків, Центр туризму й краєзнавства, міський методичний кабінет, логопедичний пункт та психолого-медико-педагогічна консультація. Через аварійний стан приміщень, які потребують реконструкції, та дефіцит коштів у міському бюджеті на утримання освітньої галузі, постало питання з переселення. 
 
“Керівництво СЮТ і ЦТКУМ намагаються своїми силами та за кошти депутатів ті кімнати, які їм належать, підтримувати в належному стані. Там роботи дуже багато, але трудові колективи роблять все, що тільки можна, щоб приміщення мали більш-менш сучасний вигляд, аби туди ходили діти. Значна частина викладачів СЮТ працює в школах Ніжина. Звичайно, даним закладам зручно розташовуватися в центрі міста, оскільки діти з усіх шкіл можуть туди приїздити та отримати необхідні послуги”, - наголосив начальник Управління освіти Станіслав Крапив'янський.


СЮТ, ЦТКУМ, перенесення


Як з'ясувалося, проблема в тому, що вільних приміщень із оптимальними умовами для цього немає. Станіслав Крапив'янський запропонував два варіанти вирішення проблеми: перемістити СЮТ і ЦТКУМ в інші навчальні заклади міста або шукати хоч якісь вільні приміщення. Пропонували для переселення садибу поміщика Макарова (де свій перший твір читав М.Гоголь), що знаходиться на території ЗОШ №1, але маєток начебто знаходиться не в кращому стані.

За словами начальника Управління освіти, керівництво СЮТ погодилось на переселення, але при умові, якщо вони розміщуватимуться в центрі Ніжина, матимуть таку ж саму кількість кімнат (5-6). 
 
“Позиція ЦТКУМ - трохи інша: “давайте нам гідне приміщення, тоді, можливо, ми перемістимось на 20 метрів на схід до вулиці Небесної Сотні”. Таких немає, усі вони в аварійному стані. Тому ми зайшли в глухий кут: і потрібно ці приміщення переводити з аварійних, але куди?”, - ділиться Станіслав Крапив'янський.


СЮТ, ЦТКУМ, перенесення

Купецька садиба Макарова

Деякі депутати пропонували ЦТКУМ переселити до ЗОШ №17 - нібито ближче до природи, лісу, того середовища, що цікаве туристам. Але керівництво Центру заявляє, що вилучення цього закладу з центру міста призведе до зменшення його контингенту, як наслідок - він може занепасти та втратитись.
 
“Давайте знайдемо спочатку куди ми зможемо їх перенести (аби при цьому були гідні умови), а потім будемо переносити. Не бачу ніяких можливостей на даний час переселяти ці заклади”, - зазначив Костянтин Смалій. 
 
Відмітимо, що цей проект рішення знаходиться зараз тільки на стадії обговорення й не більше. Рішення щодо перенесення прийматиме сесія міської ради.


СЮТ, ЦТКУМ, перенесення

СЮТ,ЦТКУМ, перенесення

СЮТ, ЦТКУМ, перенесення

СЮТ, ЦТКУМ, перенесення

СЮТ, ЦТКУМ, перенесення

СЮТ, ЦТКУМ, перенесення


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: