Завантаження ...
banner
banner

Лідерка групового побиття школярки в Чернігові вчиться на педагога молодших класів

Підлітки, які калічили школярок у Чернігові та знімали знущання на відео, доросли до кримінальної відповідальності. Як з'ясувалося, всім підозрюваним уже виповнилося 14 років, а це означає, що вони за свої вчинки можуть потрапити до виправної колонії


Підлітки, які калічили школярок у Чернігові та знімали знущання на відео, доросли до кримінальної відповідальності. Як з'ясувалося, всім підозрюваним уже виповнилося 14 років, а це означає, що вони за свої вчинки можуть потрапити до виправної колонії.

Після сюжету про жорстокість чернігівських дітей, що вийшов в ефір у середу, до журналістів звернулися інші діти, які постаждали від тієї ж компанії підлітків. Вони просять не називати імен і не показувати облич, бо не всі зізналися навіть батькам, що стали жертвами агресії. "Починають мене колотити, всі кричать: давай, бий по голові!

Потім до мене підійшов старший групи, сказав, що побили мене через те, що хтось їм сказав, що я торгую наркотиками. Подивилися рюкзак, сказали: ти чистий, можеш бути вільний", - розповів один із таких постраждалих. На його тілі лишилися побої, однак він досі вагається, чи звертатися до правоохоронців.

По темі: У Чернігові побилися школярки: назріває скандал


Основний страх жертв – що кривдників не покарають, бо їх багато і вони діти. А ті неодмінно помстяться. У поліції ж кажуть, що злочин уже перекваліфікували на такий, що передбачає суворішу відповідальність. Це групове хуліганство, за котре агресивні підлітки можуть загриміти за ґрати на 4 роки. "Стаття передбачає реальний термін ув'язнення до 4 років позбавлення волі. Кримінальна відповідальність розпочинається із 14 років. Можна сказати, що всі підозрювані підпадають під кримінальну відповідальність", - наголосив речник ГУНП в Чернігівській області Сергій Бриль.
 
Підозрюваних наразі три, усі дівчата, найстаршій 18 років. Вона вчиться на викладача молодших класів. Ректор вишу після перегляду відео не приховує свого здивування. "Вона проявляла лідерські якості, спочатку її навіть обрали старостою, але через два тижні переобрали. Оцінки у неї не дуже високі, а діти тут лідерами обирають не тих, хто має фізичну силу, а розумову", - розповів ректор Чернігівського національного педагогічного університету Микола Носко.
 
На парах дівчина наступного дня після скандалу не з'явилася. Її подруга-школярка, яку також підозрюють у побитті, теж пропустила школу. "Дитина сьогодні не вийшла на заняття. Я так знаю, батьки вивезли її з міста сьогодні. Вона з дуже яскравими лідерськими здібностями. Навчається дуже-дуже середньо. І такі діти намагаються реалізувати себе в чомусь іншому", - вважає директор школи №29 Галина Совєтова.
 
Одна з нападниць займалася різними видами спорту, кидала одну секцію, переходила до іншої, останнім часом зацікавилася боротьбою. Але професійні тренери впевнені, що справжні спортсмени навряд чи брали би участь у масовій розправі. Кажуть, зупинити агресивних підлітків зможе лише суворе покарання. "Якщо це спуститься на гальмах, типу, це ж діти, їх треба зрозуміти і пробачити – то це їх тільки розохотить. Будуть цим вихвалятися: бачите, які ми круті", - вважає керівник бійцівского клубу "Рукопашний бій" Сергій Петрикей. 

tsn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: