Завантаження ...
banner
banner

Для "Школярика" придбали 10 нових електроплит, хочуть ще посудомийні машини

Відбулося чергове засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища

Школярик, плити, посудомийні машини

Фото з мережі Інтернет

Відбулося чергове засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища. Серед присутніх на засіданні були: секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, директор ДКП «Комунальний ринок» Анатолій Вершняк, начальник КП «Школяр» Лариса Чернишева, начальник КП «ВУКГ» Владислав Корман та інші.
 
На засіданні було заслухано начальника комунального торгівельно-виробничого підприємства «Школяр» Ларису Чернишеву щодо функціонування підприємства. Начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона прокоментував: «Дуже багато витрат на енергоресурси по школах йде на харчоблок, зокрема на електроплити, і всі ті заходи, які ми проводимо з метою енергозбереження зводяться нанівець».

Лариса Григорівна погодилася із високою енерго-затратністю плит та додала: «На сьогоднішній день вже куплено десять сучасних електричних плит, ще три потрібно докупити. Вони теж досить енергозатратні, проте швидше нагріваються і мають регулятори температури. Суттєво зменшити енергозатрати зможе посудомийна машина. Наведу приклад: одна машина перемиває вісімнадцять наборів посуду за вісімдесят секунд при температурі шістдесят градусів. Саме такою температурою потрібно мити посуд згідно санітарних умов. Бойлери, якими обладнані кухні на сто п’ятдесят літрів нагріваються повільно, до того ж на ручне миття посуду витрачається більше миючих засобів».

Депутат Володимир Сипливець поцікавився як регулюються відносини підприємства із постачальниками сировини та продуктів. За словами Лариси Григорівни, всі закупки проходять на тендерних умовах: «Ми постійно знаходимось в тендерних умовах. Звичайно, це дещо ускладнює роботу, адже якщо якийсь тендер не проходить, - підприємство призупиняє свою діяльність».
 
Після обговорення, комісією було прийняті наступні рекомендації:

-доручити начальнику КТВП «Школяр» Чернишевій Л.Г. у двохтижневий термін підготувати пропозиції щодо заміни старого обладнання на нове;
-доручити начальнику відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Вороні Д.П. до 1-го липня 2017 року провести аналіз енергозатратності харчоблоків шкіл міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: