Завантаження ...
banner
banner

Чи буде неврожай через квітневі заморозки?

Холодна погода уповільнює темпи посівної, та серйозних причин для занепокоєння немає, про це говорять оперативні дані з районів, що надходять до департаменту агропромислового розвитку


Холодна погода уповільнює темпи посівної, та серйозних причин для занепокоєння немає, про це говорять оперативні дані з районів, що надходять до департаменту агропромислового розвитку. Задовольняє сільгоспвиробників і стан озимини, тим більше, він залежить від багатьох чинників, а не лише від нинішньої температури.

Останнім часом погодні умови не сприяють аграріям, тож проведення посівної дещо призупинилося. Повітря холодне, а отже, знизилася температура і у ґрунті. Відповідно немає гарантії, що зерно, кинуте зараз у землю, зійде. У порівнянні з минулим роком темпи посівної трохи знижені, проте це не має вплинути на результат.
 
Наразі, за даними департаменту АПК Чернігівської ОДА, посіяно 130 тисяч га ярих культур – це приблизно 15% до прогнозу. Підготовлено ґрунту до посівної більше 372 тисяч га – 42% від прогнозованих обсягів.
 
 
cntime.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: