Завантаження ...
banner
banner

Чи з’явиться в Ніжині "розумна рада"?

У Ніжині можуть впровадити електронне голосування під час депутатських сесій.Сьогодні, 20 квітня, на бюджетній комісії презентували програмний комплекс “Розумна Рада”, що був створений на замовлення Прилуцької міської ради, де він реалізований та працює

Прилуцькі депутати вчаться голосувати за допомогою планшетів


У Ніжині можуть впровадити електронне голосування під час депутатських сесій.

Сьогодні, 20 квітня, на бюджетній комісії презентували програмний комплекс “Розумна Рада”, що був створений на замовлення Прилуцької міської ради, де він реалізований та працює. Обійшлося це бюджету Прилук в 745 тисяч гривень.
 
Дана система електронного голосування включає в себе планшети на базі операційної системи Android для кожного депутата, голови й двох працівників аналітичного відділу; два LED-монітори для відображення результатів голосування, показу додаткової інформації (документи, презентації, фото-/відеоматеріали, Wi-fi роутер, який підєднаний через внутрішню телекомунікаційну мережу до серверу з програмним забезпеченням), 2 ноутбуки, мікрофон. 

Що цікаво, лише програмне забезпечення “Розумної Ради” може обійтися Ніжину в 327 тисяч. Додатково потрібно буде придбати вищеназване обладнання.

Вхід депутата до системи здійснюється шляхом введення персонального логіну та паролю. На своєму пристрої представники міської влади зможуть переглядати проекти рішень, додатки та поправки до них, записуватись на виступ, голосувати.



За словами делегації з Прилук, що приїхала представляти даний проект, система електронного голосування “Розумна Рада” має такі переваги:

- допоможе економити кошти (всі проекти рішень депутати можуть переглядати на планшетах, що зменшує витрати на папір);

- зекономить час (голосування займатиме до 30 секунд);

- забезпечить прозорість роботи та буде відкритою для громади.

Виникає сумнів щодо економії коштів, адже все одно потрібно буде обробляти та роздруковувати результати голосування, протоколу, списків депутатів, рішень після проведеної сесії.

До того ж, де гарантія, що голосуватимуть чесно та не обійдеться без “кнопкодавства” й підтасовування голосів? Проект ще тільки презентували, чи захочуть ніжинські посадовці придбати таке нововведення буде відомо пізніше. 













Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: