Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині розпочався відбірковий тур Всеукраїнського театрального фестивалю

20 квітня в Ніжині стартував відбірковий етап театрального Всеукраїнського щорічного фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE – 2017” виставою міського академічного драматичного театру імені М. Коцюбинського - “Останній гречкосій”

«ART-UKRAINE – 2017”


20 квітня в Ніжині стартував відбірковий етап театрального Всеукраїнського щорічного фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE – 2017” виставою міського академічного драматичного театру імені М. Коцюбинського - “Останній гречкосій”. 

У відбірковому турі змагатимуться 22 театри з 21 області. Приєдналися до конкурсу Донецький та Луганський театр, що евакуювалися та переїхали в безпечне місце. Останній показ заплановано на 30 травня - у Житомирі.
 
Вчора, 20 квітня, у стінах Ніжинського драмтеатру провели прес-конференцію за участю художнього керівника й директора театру Юрія Муквича, координатора фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE» – 2017” Анни Павлик. 
 
“Ця подія, яку ми зараз розпочали, - мистецька акція, яка має на меті багато глибинних ідей, що повинні підняти рівень культури, сколихнути стан, який є в усвідомленні людей”, - зазначила Анна Павлик.


«ART-UKRAINE» – 2017”

Організаторами «ART-UKRAINE – 2017” є «Благодійний фонд Костянтина Гусева» та ГО «Народна Україна», які переконані, що розпочинати мистецьку акцію не в мегаполісі, а в невеликому місті є дуже знаменно. Загалом, мета фестивалю - “сколихнути внутрішній світ людини, аби стати мудрішими, добрішими, об'єднатися, звернутися до свого коріння й не розтратити те, що ми маємо”; відродити й популяризувати театральне мистецтво в Україні, підтримати розвиток місцевих театральних колективів на всеукраїнському рівні. 

Унікальність «ART-UKRAINE» – 2017” полягає в тому, що переможців відбіркового туру визначатимуть глядачі, відповідаючи на запитання спеціально розробленої анкети. Передбачається, що судитимуть якість вистави, гри акторів та режисерської роботи понад 13 тисяч учасників фестивалю.
 
Після відбіркового туру оберуть три театральні колективи, яких глядачі визнали кращими. Фінальне змагання проводитиметься в Києві наприкінці червня на Малій сцені Національного академічного драмтеатру імені І.Франка. Головного переможця обиратиме професійне журі, до складу якого увійдуть заслужені актори та діячі мистецтв України. Переможець отримає грошову винагороду.


«ART-UKRAINE» – 2017”


“Наш театр дуже легкий на підйом. Коли є фестивалі, ми завжди намагаємося взяти в них участь. Цей фестиваль відрізняється від інших тим, що в ньому змагатимуться тільки академічні театри з областей України. Це дуже добре в тому плані, що є гарна можливість показати столичному глядачу, що в невеликих містах театри живуть. Я гордий, що живу в Ніжині, де люди люблять театральне мистецтво та підтримують його”, - підкреслив Юрій Муквич. 

«ART-UKRAINE» – 2017” передбачає й благодійну складову: до перегляду вистав безкоштовно, за кошти спонсорів, залучатимуть людей із вразливих категорій населення (більше 10 осіб на кожну виставу); надаватиметься фінансова допомога у відбудові Черкаського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Шевченка після пожежі. 
 
Серед усіх глядачів «ART-UKRAINE» розігруватимуться цінні призи. Для цього учаснику розіграшу потрібно буде вписати в анкету унікальний код, отриманий в буклеті фестивалю, а сам буклет зберегти до розіграшу. Розіграш призів відбудеться перед фіналом, шляхом вибору комп’ютером випадкових номерів. Переможці матимуть змогу приїхати за подарунками до Києва, або ж – отримають їх через пошту.


«ART-UKRAINE» – 2017”


Наприкінці прес-конференції координатор проекту Анна Павлик вручила директору Ніжинського академічного драматичного театру Юрію Муквичу диплом учасника фестивалю та побажала успіхів. 

Юрій Миколайович поділився й майбутніми планами свого колективу: орієнтовно з 15 по 20 червня відбудеться прем'єра вистави “Безодня”, автором і режисером-постановником якої є Орест Огородник (творець “Останнього гречкосія”). “Це вистава про сьогодення, про переселенців, про те, що ми бачимо в повсякденному житті, що стосується не якогось окремого регіону, а всієї України. У “Безодні” буде розставлено всі крапки над “і”, - заінтригував Юрій Муквич.
 
Побажаємо ж ніжинському театральному колективу подальших успіхів, наснаги та задоволення за час проведення фестивалю-конкурсу, творчих досягнень у майбутньому, які окриляють. 
 

«ART-UKRAINE» – 2017”

«ART-UKRAINE» – 2017”

«ART-UKRAINE» – 2017”


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: