Завантаження ...
banner

На ніжинському оборонному заводі "наремонтували" на мільйон збитків

Порушення, що призвели до втрат, на суму 1,8 млн грн виявили фахівці Управління Держаудитслужби під час планової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння»

порушення, держаудитслужба, ремонтний завод


Порушення, що призвели до втрат, на суму 1,8 млн грн виявили фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час планової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», що входить до Державного концерну «Укроборонпром». 

Зокрема, на заводі надавали юридичним особам послуги з ремонту інженерної техніки за цінами нижчими від фактичних витрат на їх виконання, що призвело до втрати майже 1 млн грн.
 
Окрім того, завод відремонтував інженерну техніку без укладених договорів та відображення в обліку доходів і дебіторської заборгованості на суму 200 тис. грн.
 
Попри процедуру банкрутства та чинну на заводі процедуру санації, а також значну кредиторську заборгованість з оплати праці, посадові особи заводу нараховували працівникам не передбачені законодавством та колективним договором премії, матеріальну допомогу, надбавки і доплати, що призвело до зайвих витрат на загальну суму 200 тис. грн.
 
За порушення ведення бухгалтерського обліку директора та головного бухгалтера заводу притягнуто до адміністративної відповідальності.
 
Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Чернігівської області та орган управління – Державний концерн «Укроборонпром».
Матеріали ревізії передано до Управління Служби безпеки України в Чернігівській області.

 Прес-служба Управління Північного
офісу Держаудитслужби
в Чернігівській області

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: