Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині обіцяють скоро відновити розмітку на дорогах

26 квітня кабінеті першого заступника міського голови Григорія Олійника відбулося засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення з наступним порядком денним

Фото 2016 року

26 квітня кабінеті першого заступника міського голови Григорія Олійника відбулося засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення з наступним порядком денним.
 
Про стан безпеки руху на пасажирському транспорті. Стан доріг, розмітка. Про стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів відпочинку та оздоровлення населення, попередження пожеж, надзвичайних подій під час літньої оздоровчої компанії 2017 року. Про заходи щодо попередження загибелі людей на воді.
 
На початку наради було підняте питання щодо різкого підвищення кількості дорожньо-транспортних пригод за останній місяць.
 
«Так, потрібне посилення патрулювання вулиць. Але це з одного боку. Не мало важливим, є підвищення елементарної обізнаності населення правилам дорожнього руху, проведення виховних бесід із дітьми та їхніми батьками. Адже ми самі часто є очевидцями того, коли дорослі люди, ведучи за руку своїх маленьких діток, йдуть по дорожній частині вулиці, а не по тротуару, або переходять дорогу у не відведеному для цього місці», - зазначив начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов.
 
Щодо дорожньої розмітки заступник начальника УЖКГ Світлана Сіренко проінформувала: «Оскільки холодний асфальт не забезпечить достатнє зчеплення з фарбою, - роботи по організації розмітки доріг по місту були відкладені. Зараз погодні умови стабілізувалися, тому до 15 травня вся робота по розмітці буде виконана". Також зазначу, що на поточний ремонт вулиць міською радою було виділено 2 млн грн. На сьогоднішній день, виконані роботи по дорогам центральних автобусних маршрутів».
 
Щодо превентивних мір по убезпеченню від пожеж закладів відпочинку та оздоровлення населення, члени комісії звернули увагу на необхідність здійснення:
 
-         перевірки шляхів евакуації;
 
-         інструктажів та пояснень для персоналу;
 
-         перевірки планів електромереж та їх ізоляційних матеріалів;
 
-         перевірки наявності всіх необхідних засобів гасіння пожеж, проведенню інструктажу по техніці їх використання;
 
-         виховних бесід із дітьми про небезпечність забавок з вогнем.
 

При обговоренні заходів запобігання загибелі людей на воді Геннадій Чернишов підкреслив: «Всього по місту існує чотирнадцять водойм. На всіх них купатися суворо заборонено. Купатися можна лише у спеціально відведених місцях із встановленим рятувальним пунктом».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету
Ніжинської міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: