Завантаження ...
banner

Польський консул відвідав Ніжин

Сьогодні, 11 травня, з офіційним візитом Ніжин відвідав Генеральний Консул Республіки Польща у Києві Томаш Дедерко.У малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради пройшла робоча зустріч Консула з міським головою Анатолієм Лінником

Сьогодні, 11 травня, з офіційним візитом Ніжин відвідав Генеральний Консул Республіки Польща у Києві Томаш Дедерко.

У малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради пройшла робоча зустріч пана Консула з міським головою Анатолієм Лінником, секретарем міської ради Валерієм Салогубом, заступником міського голови Ігорем Алєксєєнком, головою Ніжинської районної ради Олегом Бузуном, депутатом міської ради Володимиром Мамедовим, президентом спілки поляків «Астер» Феліксою Бєлінською.
 
 На початку зустрічі міський голова зазначив: «Візит Генерального Консула вкрай важливий та символічний сьогодні. Ми відкриті для подальшої співпраці, подальшого наближення наших країн, регіонів, міст, прагнемо і надалі поглиблювати адміністративні та культурні зв’язки. Надзвичайно приємно, що пан Томаш Дедерко активно підтримує співпрацю з нашим містом».
 
Також до іноземних гостей звернулися Валерій Салогуб та Олег Бузун, наголосивши на тому, що місто готове до підтримання дружніх відносин та співпраці, а Польща для України є важливим партнером.  Володимир Мамедов запропонував від імені підприємців міста розпочати налагоджування і економічної співпраці.
 
Іноземні гості також висловили подяку за запрошення відвідати Ніжин, продовжити знайомство  з його культурною спадщиною.
 
Потому Генеральний Консул взяв участь в урочистому піднятті державного прапора України та прапора Євросоюзу.

Після офіційної частини делегація рушила до католицького костьолу, після чого поклала квіти до Польського меморіалу. Далі іноземні гості мали змогу відвідати Музей рідкісної книги та картинну галерею Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя,  завітати  до ректора університету Олександра Самойленка, а наприкінці їх чекала концертна програма.
 





v

Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю
виконавчого комітету Ніжинської міської ради 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: