Завантаження ...
banner

Упав - віджався. На Чернігівщині перевірять фізичну підготовку громадян

Один із показників рівня розвитку країни — загальний стан здоров'я її громадян. Тож держава піклується про створення належних умов для фізичного розвитку різних груп населення та покращення здоров'я нації


Один із показників рівня розвитку країни — загальний стан здоров’я її громадян. Тож держава піклується про створення належних умов для фізичного розвитку різних груп населення та покращення здоров’я нації. Йдеться на сайті Чернігівської ОДА.

Для отримання даних про рівень фізичної підготовленості українців щорічно проводиться загальнодержавне оцінювання. Воно відбувається шляхом складання передбачених законодавством спортивних нормативів.
 
На Чернігівщині у травні цього року створено обласну комісію з питань проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення. Вчора, 23 травня, на засіданні цієї комісії під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Наталії Романової обговорили організаційні питання здачі спортивних нормативів.
 
Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш поінформувала, що для учнівської та студентської молоді, особового складу Збройних Сил України та інших військових формувань, правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб щорічне оцінювання є обов’язковим. Для інших категорій громадян здійснюється на добровільній основі. До складання нормативів допускаються особи, які пройшли медичне обстеження і ознайомлені з вимогами заходів безпеки.
 
Крім того, очільниця профільного Департаменту наголосила, що оцінювання є підставою для порівняння показників фізичної підготовленості різних груп населення України з даними інших держав, зокрема країн євроатлантичного простору.
 
Також на засіданні розглянули інструкцію з організації, виконання та оформлення результатів тестування.
 
Представники Національної поліції, обласного військового комісаріату, Управління ДСНС України в області розказали, як в їхніх структурах відбуваються щорічні здачі спортивних нормативів.
 
У результаті обговорення члени обласної комісії дійшли згоди, що необхідно провести широку інформаційно-рекламну кампанію по залученню якомога більшої кількості учасників до спортивного тестування, розробити рекомендації для організації здачі нормативів у районах та містах, а також визначити спеціальні місця для проведення оцінювання, які б відповідали вимогам санітарії та безпеки.

Час Чернігівський

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: