Завантаження ...
banner
banner

Звершилось! Роботи по розфарбуванню стін дитячої поліклініки розпочались

Нарешті розпочались роботи по розфарбуванню стін дитячої поліклініки. Уже сьогодні перший поверх медичного закладу прикрашає казковий Івасик Телесик

Дитяча полклініка, розфарбування стін


Нарешті розпочались роботи по розфарбуванню стін дитячої поліклініки. Уже сьогодні завдяки керівнику гуртка Станції юних техніків, народного майстра декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Ніжина Олени П'ятачук перший поверх медичного закладу прикрашає казковий Івасик Телесик. 

Нагадаємо, що ще з грудня місяця ініціатор та розробник проекту від “Об’єднання Самопоміч” Костянтин Смалій звернувся до міської влади з проханням матеріально підтримати в розмалюванні внутрішніх стін дитячої поліклініки художнім розписом, аби стимулювати маленьких відвідувачів та підняти їм настрій. Розмалювати стіни безкоштовно зголосились 10 ніжинських майстрів. 

Читайте також: А віз ще там... Роботи по розфарбуванню стін дитячої поліклініки призупинили?
Проте чомусь з незрозумілих обставин роботи були призупинені. З'ясувалося, що не вистачає коштів на закупівлю фарби, а розпоряднику постійно щось заважало…

Пізніше волонтери та представники влади, зокрема депутати й міський голова, надали власні кошти та разом із громадською організацією "Мама-86" закупили фарбу.
 
Сьогодні ж бачимо помітні зрушення, які стали для містян маленькою, але такою потрібною й важливою перемогою. 


Дитяча поікініка, розфарбування стін


“Ідея виникла з особистого життя. Я зі своїм малим об'їздив дуже багато кращих клінік по Україні. Бачив на деяких чудові малюнки та захотів, аби й в Ніжині було щось подібне. Переговорив із ніжинськими майстринями. У нас виникла ідея зробити це набагато красивіше й масштабніше, поєднавши розписи різних стилів. Дівчата відразу підтримали цю ідею, погодились зробити все безкоштовно.

Із грудня місяця до травня це все тягнулось. Хоч усі депутати підтримали ідею, але незрозуміло чому виникали якісь перешкоди. Усе обговорювалось, виділялися гроші. Помітні зрушення нарешті розпочались 3-4 дні тому, коштами допомогли деякі депутати. Якщо це б самого початку втілювалось, коли ми тільки подали ідею, то, на мою думку, 2 поверхи дитячої поліклініки вже були б розмальовані. Дуже хвилююсь, що знову виникнуть деякі перепони, щоб розмалювати другий поверх. Думаю, знову матимемо з цим проблеми… 
 
Малюють тільки ніжинські майстри, долучаються до розмалювання й діти. Цей проект передусім для наших дітей. Якщо щось хотіти та разом іти до мети, обов'язково буде результат. Для нас це велика перемога. Ідемо тільки вперед. Дякую всім, хто долучився до проекту та робить наше місто кращим”, - ділиться з редакцією mynizhyn.com творець проекту Костянтин Смалій.   


Дитяча поліклініка, розпис стін

Дитяча поліклініка, розпис стін

Дитяча поліклініка, розпис стін


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: