Завантаження ...
banner
banner

Оборудки з землею на Ніжинщині: у спритних руках опинились більше тисячі гектарів

Ніжинською прокуратурою встановлено, що Ніжинською районною державною адміністрацією у 2012 році більше тисячі гектарів землі передано в оренду одній фізичній особі для ведення фермерського господарства


Ніжинською місцевою прокуратурою встановлено, що Ніжинською районною державною адміністрацією у 2012 році більше тисячі гектарів землі, що знаходиться  в адміністративних межах Колісниківської, Бурківської та Липоворізької сільських рад, передано в оренду одній фізичній особі для ведення фермерського господарства.

Разом з тим, при укладенні відповідних договорів оренди з райдержадміністрацією не проведено та не затверджено нормативно-грошову оцінку земельних ділянок.

Вказану обставину законодавством визначено як істотну умову угоди, оскільки розмір орендної плати визначається у відсотковому відношенні саме від її нормативної грошової оцінки (вартості) земельної ділянки.

Як наслідок, невірно визначений розмір орендної плати, через що бюджет територіальної громади недоотримує значні суми коштів.

З метою усунення виявлених порушень 19.05.2017 Ніжинська місцева прокуратура звернулася до суду з позовами про визнання недійсними договорів оренди та суборенди земельних ділянок площею майже 350 га та вартістю близько 3 млн. грн.

Робота з вказаних питань триває.

За матеріалами
Ніжинської місцевої прокуратури
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: