Завантаження ...
banner
banner

Справжня «Безодня» на сцені ніжинського театру. Спішіть побачити

Вже 3 червня можна буде побачити прем’єру ніжинського театру – драматичну притчу за п'єсою Ореста Огородника "Безодня». Мені пощастило побувати на генеральній репетиції вистави – «генеральному прогоні», тому можу поділитися власними враженнями від вистави


Вже 3 червня можна буде побачити прем’єру ніжинського театру – драматичну притчу  за п'єсою Ореста Огородника "Безодня».  

Мені пощастило побувати на генеральній репетиції вистави – «генеральному прогоні», тому можу поділитися власними враженнями.
 
Вистава сучасна, про сьогодення. В центрі сюжету - дві сім’ї, яких близько торкнулася війна на Сході. Одна сім’я зі Львова, їх син загинув в АТО, інша родина – переселенці з Донецької області. 
 
Між цими двома сім’ями є дещо спільне, але відмінного напевно більше. Не просто відмінного – ціла Безодня розділяє їх. 
 
Три години, які йде вистава пролітає як одна мить, так захоплююче і так драматично спостерігати за подіями на сцені. 
 
Глибокий символізм яким просякнута вистава помітний в усьому. Тут і спосіб кришити яблука, як показова відмінність між «західняками» і «східняками» і бездушний чиновник, як уособлення бюрократичного державного апарату, для якого люди просто пішаки. 
 
«Безодня» може дещо шокувати відходом від традиційного поділу на «чорне-біле», «свої-чужі», тут персонажі показані в першу чергу як живі люди зі своїми характерами, і складними непростими долями.
 
Ще відзначу фінальну сцену, коли антагоністи ділять один хліб на двох. Не реалістично, але вражаюче символічно. 
 
Ще одне,  «Безодня» – це не трагікомедія на зразок «Останнього гречкосія», посміятися особливо не вийде. А ось подумати, і можливо навіть поплакати можна буде.
 
Побачити «Безодню» можна буде 3 і 4 червня о 18.00. Повторно покажуть виставу 10 і 14 червня.
















 

Ярослав Дигал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: