Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський комбінат хлібопродуктів серед найбільших боржників по зарплаті в області

Станом на 1 травня поточного року заборгованість із заробітної плати існувала на 34 підприємствах області (з урахуванням економічно-неактивних). ЇЇ сума склала 12 мільйонів гривень. Протягом квітня вона зросла на 314,5 тисячі гривень

Ніжинський комбінат хлібопродуктів,


Станом на 1 травня поточного року заборгованість із заробітної плати існувала на 34 підприємствах області (з урахуванням економічно-неактивних). ЇЇ сума склала 12 мільйонів гривень. Протягом квітня вона зросла на 314,5 тисячі гривень.

Як не лише зупинити негативну тенденцію, а й, навпаки, зменшити борги перед працівниками підприємств області, обговорювали наприкінці травня на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.
 
Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін у своїй доповіді назвав найбільших боржників: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» – борг 2,9 мільйона гривень; Чернігівська філія ПП «Компанія „ІнексУкрПаркет“» – 1,1 мільйона гривень; структурні підрозділи «Чернігівнафтогазгеологія» НАК «Надра України» в м. Ніжин та м. Прилуки – 800 тисяч гривень; ПАТ «Хімтекстильмаш» – 500 тисяч гривень; державне підприємство «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» – 400 тисяч гривень.
 
Значну суму – 4,7 мільйона гривень (38,8 %) заборгували своїм працівникам на 13 інших підприємствах області.
 
Як позитив відзначено той факт, що на Чернігівщині немає боргів перед працівниками сільського господарства та бюджетної галузі.
 
Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, яка очолює тимчасову комісію, наголосила на необхідності неухильного дотримання графіків погашення заборгованості із заробітної плати, проведення заходів з упередження збільшення числа боржників та тісної співпраці з правоохоронними органами у напрямку стягнення заборгованих сум на користь найманих працівників.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю облдержадміністрації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: