Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині зникнуть кілька військкоматів

На Чернігівщині обласний військовий комісаріат переформують в територіальний центр комплектування соціальної підтримки, а Козелецький райвійськкомат – у відділ комплектування та соціальної підтримки

Військомат, армія

На Чернігівщині обласний військовий комісаріат переформують в територіальний центр комплектування соціальної підтримки, а Козелецький райвійськкомат – у відділ комплектування та соціальної підтримки. 

Таким чином на Чернігівщині проходитиме експеримент щодо створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
 
Про це, сьогодні, 9 червня, зазначили заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко та військовий комісар обласного військового комісаріату Олександр Криворучко на брифінгу.
  
Цей експеримент проходить виключно на Чернігівщині. Реформування проходитиме у два етапи. Під час першого (який триватиме з 1 серпня по 1 січня наступного року) – будуть створені ці територіальні центри та розроблюватимуться й прийматимуться нові нормативно-правові акти та вноситимуться зміни до чинних, спрямованих на врегулювання діяльності територіальних центрів. Під час другого етапу (який триватиме протягом 2018-го року) буде переформовуватись система військкоматів  буде переформовуватись по всій Україні.
 
За словами Олександра Криворучка, разом зі зміною назви у цих органах військового управління будуть створені нові підрозділи. Це скоротить час проходження процедур для призовників, дозволить покращити сервісні послуги для військовозобов’язаних.

За словами заступника військового комісара обласного військового комісаріату Вадима Лільчицького, такі центрі діятимуть на кшталт «єдиного вікна» у центрі надання адміністративних послуг.
 
Також буде створений Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних. 
 
По завершенню експерименту на Чернігівщині випрацювані моделі роботи таких центрів поширять і на інші області.

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: