Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили новий флюрограф

16 червня до святкування Дня медичного працівника у приміщення на базі Ніжинського пологового будинку було урочисто відкрито флюоорографічний кабінет рентгенологічного відділення


16 червня до святкування Дня медичного працівника у приміщення на базі Ніжинського пологового будинку було урочисто відкрито флюоорографічний кабінет рентгенологічного відділення.  На заході були присутні перший заступник  голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, міський голова Анатолій Лінник, депутати міської ради Юрій Хоменко і Олександр Шалай, головний лікар КП «Ніжинська міська лікарня ім.. М. Галицького» Олександр Костирко, головний лікар Ніжинського пологового будинку  Валерій Якуба.

Міський голова привітав всіх присутніх медичних працівників зі святом, побажав міцного здоров’я, достойних заробітних плат, мирного неба над головою, сімейного затишку, плідної, наполегливої праці, натхнення та вагомих здобутків на ниві охорони здоров’я. Анатолій Лінник висловив присутнім медикам глибоку вдячність за сумлінну працю, витримку і вміння дарувати людям радість життя!
 
 До його слів приєднались і Леонід Сахневич, і Олександр Костирко, і Валерій Якуба. Багато теплих слів звучало на адресу медичних працівників.
 
Як зазначив Олександр Михайлович, ще у жовтні за сприянням Ніжинської міської ради було придбано потужний сучасний флюорограф, який наразі встановлено у вільному приміщенні пологового будинку. Це вкрай важливе придбання для міської лікарні, адже саме відсутність сучасного потужного обладнання часто ускладнює діагностику. «Дякуючи депутатам, ми знаходимо порозуміння і більшість болючих питань для лікарні поступово вирішуються.

Це і придбання сучасного операційного стола, і ремонт операційного блоку, і придбання вікон у кардіологічне відділення та дитячу поліклініку. Даний флюорограф – це перше сучасне обладнання, яке ми придбали. В цілому, коли проводили навчання наших спеціалістів щодо користування даним обладнанням, вони були вражені якістю знімків, адже можна було  на макроскопічному рівні побачити структуру легеневої тканини. Слід зазначити, що даний флюорограф має зовсім незначне опромінення, яке практично не  завдає шкоди пацієнтам і є значно безпечнішим» - підсумував свій виступ пан Костирко.
















Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю
виконавчого комітету
Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: